282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2961
EURO34.9875
ALTIN2450.4

Edirne’de Kent Ormanı’nda çevre temizliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de Kent Ormanı’nda çevre temizliği
Abone ol
Edirne’de Kent Ormanı’nda çevre temizliği

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden oluşan ’Söğütlük Doğal Kalsın Platformu’, Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı’nda çevre temizliği yaptı.

Edirne’nin en eski doğal ekosistemlerinden Söğütlük Kent Ormanı’nda Söğütlük Doğal Kalsın Platformu çevre temizliği yaptı. Yaklaşık 1 saatlik etkinlikte platform gönüllüleri, vatandaşların geride bıraktığı çok sayıda çöp topladı. Platform Sözcüsü Ziya Gökerküçük, Millet Bahçesi yapılmak istenen alanın bakımından kurumların sorumlu olduğunu, bunun yerine kendilerinin temizlik ve bakım yaparak sahip çıktıklarını göstermek istediklerini belirtti.

Söğütlüğü doğal park olarak kullanmak istediklerini söyleyen Gökerküçük, ”Söğütlük Doğal Kalsın Platformu çatısı altında bir temizlik hareketi yapalım dedik. Çünkü hep şikayet neydi Millet Bahçesi yapmak isteyenlerin? ’Oraları çok pis, kimse bakmıyor, biz millet bahçesi yaparak orasını temizleyeceğiz’ diyorlar. Bu tamamen yanlış ve çarpıtılmış bir düşünce çünkü zaten burasının temizliğini yapmak, eskiyen ağaçların bakımını yapmak zaten devletin, yetkili makamların görevi. Temizledikten sonra da burasını doğal park olarak kullanmak istiyoruz’ fikrini anlatmaya çalışıyoruz anlayanlara” dedi.

’HALK İSTEMİYOR, SİVİL TOPLUM İSTEMİYOR’

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren de, Söğütlüğün halkın kullandığı ortak alan olduğunu söyledi. Eren, ”Bu ekosistemi bozacak bir Millet Bahçesi istemiyoruz. Burada bir tasarım parkı söz konusu. Oysa Söğütlük Ormanı yüzyılların getirdiği bir canlı hayat birikimine sahip bir yer. Burayı bozmalarına izin vermeyeceğiz. Burada herkesin anıları var, yıllardan beri Söğütlüğe olan bu saldırıyı durduracağız. Halk olarak istemiyorsak bunu yapmayacaklar. 2-3 kişi karar verdi diye buraya Millet Bahçesi yapılamaz. Kamuoyu istemiyor, sivil toplum istemiyor. Bu nedenle biz mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.(DHA)

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’da yaşayan Kayserililer, birlik ve beraberlik etkinliğinde buluştuÖnceki Haber

Tekirdağ’da yaşayan Kayserililer, birlik...

GÜBRE KOKUSU KANSER YAPMAZ SANAYİ KOKUSU KANSER YAPAR.Sonraki Haber

GÜBRE KOKUSU KANSER YAPMAZ SANAYİ KOKUSU...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar