282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Edirne’de Rumeli Kültür Sanat Akademesi’nde, ’Kırk Hadisi Şerif’ sergisi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de Rumeli Kültür Sanat Akademesi’nde, ’Kırk Hadisi Şerif’ sergisi açıldı
Abone ol
Edirne’de Rumeli Kültür Sanat Akademesi’nde, ’Kırk Hadisi Şerif’ sergisi açıldı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde açılan Rumeli Kültür Sanat Akademisi’nde, Hüsn-i Hat Sanatçısı Zafer Günal’ın ’Kırk Hadisi Şerif’ adlı çalışmalarının bulunduğu sergi açıldı.

Devecihan Kültür Merkezi’nde Kasım ayında açılan Rumeli Kültür Sanat Akademisi’nde geleneksel Türk el sanatlarının yaşatıldığı atölyelerde çalışmalar devam ediyor. Atölyelerde çalışmalarına devam eden Hüsn-i Hat Sanatçısı, Usta Öğretici Zafer Günal ise ’Kırk Hadisi Şerif’ çalışmalarını konu alan sergisini dün akademi bünyesinde gerçekleştirilen açılışla beğeniye sundu. Açılışa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Soytürk, özellikle öğrencileri yarı yıl tatilinde aileleri ile birlikte el sanatlarının bulunduğu akademiyi gezmeye davet etti. Soytürk, ”Vatandaşlarımız somut olmayan kültürel miras listesine dahil edilen Türk İslam sanatlarının en önemli unsurlarından biri olan Hüsn-i Hat ve tabi ki peygamber efendimizin 40 hadisinin yer aldığı bu sergiyi gezebilirler.  Özellikle 15 tatilde öğrencilerimiz aileleri ile birlikte gelip aynı zamanda geleneksel diğer sanatlarımızı ve gastronomi atölyesinde Osmanlı saray mutfağını da görebilirler. Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Hüsn-i Hat Sanatçısı Zafer Günal da, sergiyi 7 aylık bir süreçte hazırladıklarını belirtti. Günal, ”Sergiye 7 aylık gibi bir süreçte hazırlandık. Tenzipi yapan arkadaşlarımız farklı. Diğer yazı sanatları bana ve öğrencilerime ait. Yaklaşık 20 kişilik bir öğrenci grubumuz var ve Halk Eğitim bünyesinde derslerimizi veriyoruz” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süloğlu’nda artan vakalara karşı vatandaşlar uyarıldıÖnceki Haber

Süloğlu’nda artan vakalara karşı vatanda...

BAŞKAN HİKMET ATA, ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEKSonraki Haber

BAŞKAN HİKMET ATA, ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLD...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar