282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5741
EURO34.6794
ALTIN2501.8

Edirne’de Rumeli Kültür Sanat Akademisi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de Rumeli Kültür Sanat Akademisi açıldı
Abone ol
Edirne’de Rumeli Kültür Sanat Akademisi açıldı

 

 

EDİRNE’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kullanılan tarihi Devecihan’ın alt katı gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından, Edirne’ye özgü geleneksel el sanatlarının yapılacağı ’Devecihan Kültür Merkezi Rumeli Kültür Sanat Akademisi’ olarak tekrar hizmete açıldı.

Devecihan Kültür Merkezi Rumeli Kültür Sanat Akademisi’nin açılışına  Edirne Valisi Ekrem Canalp, eşi  Ayten Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Belediye Başkanı Recep Gürkan, protokol üyeleri, vatandaşlar katıldı. Akademide hüsnü-hat, boyacı-çini işletmeciliği, mis sabun, kalemkar-nakkaş, Edirnekari, gastronomi-aşçı yardımcılığı, sepet örücülüğü, saraciye ve çarıkçılık ve saray mutfağı atölyelerinde Edirne’ye özgü unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ustalar ve kursiyerler eşliğinde yeniden yapılmaya başlandı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, açılış töreninde yaptığı konuşmada 550 yıllık Devecihan Kültür Merkezi’nin yeni bir işleve kavuştuğunu ifade ederek, ”Edirne her şeyiyle öyle muhteşem bir kent ki dokunduğunuz her yerden tarih fışkırıyor. Siz bu tarihe dokundukça ve onu yeniden ortaya çıkardıkça hem bugününü hem de geleceğini inşa ettiğimiz bir kent haline geliyor. Edirne’de göreve başladığım ilk yıllarda burasının ne sıklıkla kullanıldığın sormuştum ve birkaç etkinlik dışında pek fazla kullanılmadığını öğrenmiştim. Yapmış olduğumuz bu çalışma ile bura Edirne’ye özgü el sanatları yeniden icra edilecek, aynı zamanda kentimize gelen turistlerde bu el sanatlarının canlı olarak yapımını görecekler. Burası sergi salonu ve atölyeleri ile yedi gün yirmi dört saat yaşayacak bir merkez haline geldi. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan Devecihan Kültür Merkezi Rumeli Kültür Sanat Akademisi gezilerek atölyeler hakkında bilgiler alındı. Edirne Valisi Ekrem Canalp tüm atölyelerdeki usta öğreticiler ve kursiyerlerle ilgilenerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Evinde uyuşturucu ve silah ele geçirildiÖnceki Haber

Evinde uyuşturucu ve silah ele geçirildi

BÜYÜKŞEHİR YOL YAPIMINDA BAŞLATTIĞI ATILIMA DEVAM EDİYORSonraki Haber

BÜYÜKŞEHİR YOL YAPIMINDA BAŞLATTIĞI ATIL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar