282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5245
EURO34.8186
ALTIN2423.2

Edirne’de Trafik Eğitim Parkı yeniden açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de Trafik Eğitim Parkı yeniden açıldı
Abone ol
Edirne’de Trafik Eğitim Parkı yeniden açıldı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de 2019’da açılan ve pandemi dolayısıyla eğitimlere ara verilen Trafik Eğitim Parkı’nda yeni dönemle birlikte eğitim çalışmaları yeniden başladı. Çocukların trafik, sağlık, çevre ve acil durum eğitimleri alabildiği parkı gezen Edirne Valisi Ekrem Canalp, eğitime katılan öğrencilerle birlikte eğitim aracı sürdü.

Edirne’de çocukların trafik eğitimi başta olmak üzere, çevre, sağlık ve acil durum gibi eğitimleri alabilmesi amacıyla kurulan Trafik Eğitim Parkı, yeni eğitim-öğretim dönemiyle yeniden açıldı. Çocuklarda erken yaşlarda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı parkı ziyaret eden Vali Ekrem Canalp, pandemi nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını eğitimlere yeni dönemde kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. Vali Canalp’e ziyaretinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vali Yardımcısı Yusuf Güler ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri eşlik etti.

’ÇOCUKLARIMIZ TRAFİK EĞİTİMİ İLE ENTEGRE BİR ÇOK EĞİTİM ALIYOR’

Edirne Trafik Eğitim Merkezi’nin Türkiye’ye örnek olacak nitelikte trafik eğitimi verdiğini belirten Vali Canalp, ”Çocuklarımız buraya geldikleri zaman trafik eğitimi ile entegre olabilecek diğer eğitimleri de burada alma imkanları buluyor. Trafik eğitimleri dediğimiz zaman bunun içerisine polisin, jandarmanın vereceği eğitim giriyor ama aynı zamanda bir acil durum eğitimi olarak ilk yardım eğitimi de aslında bunun bir parçası. Dolayısıyla trafik eğitimi ile entegre olacak şekilde evlatlarımıza biz burada acil yardım eğitimlerinin de ilk nüvelerini burada tanıma imkanı buluyorlar. Aynı zamanda sağlıklı yaşam eğitimi de İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli uzmanlarımızın gözetimi altında almış oluyorlar. Gene aynı şekilde çevre bilinci, sıfır atık eğitimini de bu merkezde alıyorlar. Bunun dışında belediyemizin İtfaiye birimi vasıtasıyla da yangın güvenliği eğitimi de kendilerine veriliyor” dedi.

’5 BİN 700 ÖĞRENCİ EĞİTİMDEN FAYDALANDI’

Edirne’nin köyleri de dahil genelinde 5 bin 700 öğrencinin merkezdeki eğitimden faydalandığını dile getiren Vali Canalp, ”Pandemi süreci içerisinde okullarımızla birlikte buradaki eğitim sürecine de olağan şekilde ara vermek durumunda kaldık. Ancak bundan sonraki süreçte eğitimlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz ve Edirne’nin on binlerce öğrencisi yıllar boyunca burada kurmuş olduğumuz tesiste eğitim alma imkanına sahip olacaklar. Bu sürekliliği olan bir mekanizma şeklinde devam edecek” diye konuştu.

’HERKESE ÖRNEK OLMASI GEREKEN BİR TESİS’

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da tesisin herkese örnek olması gerektiğini kaydetti. Gürkan, ”Buradaki her bir eğitim kendi başına çok değerli ama bunların bir arada olması bunları anlamlı hale getiriyor. Trafik eğitimi, çevre eğitimi, yangın güvenliği, sağlık gibi eğitimlerin hepsi birbirinden kıymetli eğitimler. Bunlar çocuklarımızı yaşam boyu, doğumdan ölüme kadar birlikte yaşayacağı kavramlar. Hem yapımı hem de kapasitesi anlamında, ondan da öte işletme mantığı anlamında herkese örnek olması gereken bir tesis. Bu ülkenin çocukları için ne yapsak azdır” ifadelerini kullandı.

Vali Canalp ve Belediye Başkanı Gürkan, Trafik Eğitim Merkezi’nde eğitim alan çocuklara katılarak birlikte araç kullandı. Öğrencilerin yangın eğitimine de katılan Vali Canalp ve Belediye Başkanı Gürkan, tesisi gezerek görevlilerden bilgi aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Tabakoğlu, Akciğer Sağlığı Kongresi’nde oturum başkanlığı yaptıÖnceki Haber

Rektör Tabakoğlu, Akciğer Sağlığı Kongre...

Tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giydiSonraki Haber

Tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar