282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5409
EURO34.9419
ALTIN2431.9

Edirne’de yılın ahisine şed kuşanma töreni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de yılın ahisine şed kuşanma töreni
Abone ol
Edirne’de yılın ahisine şed kuşanma töreni

Uğur AKAGÜNDÜZ/EDİRNE, (DHA)-EDİRNE’de Ahilik Haftası kapsamınd Şed Kuşanma töreni düzenlendi. Törende yılın ahisi seçilen Sırrı Güneş(69), şed kuşandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda düzenlenen törene Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Canbaz, oda başkanları ve esnaflar katıldı. Törende Ticaret İl Müdürü Altun ve Birlik Başkanı Cingöz, yılın ahisi seçilen Sırrı Güneş’e şed bağlayarak plaket takdim etti. Törende ayrıca yılın kalfası Serdal Tülü, yılın çırağı ise Arda Çaylak seçildi. Güneş, Tülü ve Çaylak’a plaketlerinin yanı sıra Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan tebrik mesajları da takdim edildi.

’TARTIDA HİLE YAPMAYACAKSIN’

Törende konuşan Birlik Başkanı Cingöz, Ahilik Haftası’nı kutlayarak, ”Adaletli olacaksınız, en önemlisi de ahlaklı olacaksınız. Elinize, dilinize sahip olacaksın. İşine fesat, fitne karıştırmayacaksın. Büyüklerini seveceksin, küçüklerine saygılı olacaksın. Tartıda da hile yapmayacaksın. İşte ahlak denilen en önemli vurgu da burasıdır. Bu vesileyle hayırlı olsun diyorum. Esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın da Ahilik Haftası’nı kutluyorum” dedi. 

Yılın ahisi seçilen ve 55 yıldır gözlüm sektöründe hizmet veren Sırrı Güneş, ”Gözlükçülüğe 1966 yılında başladım. O sene bu sene devam ediyorum. 55 sene oldu. Bu göreve beni layık gören bütün kurumlara teşekkür ederim” dedi.

‘KADINLARIN ARTMASINI İSTİYORUZ’

Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun da Ahilik teşkilatının günümüzdeki esnaf teşkilatının karşılığı olduğunu belirterek, ”Bu sene 35’incisini yapıyoruz. Ahilik ahlakının yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması için Bakanlık olarak bir çaba içerisindeyiz. Ahilik teşkilatı, bugünkü esnaf teşkilatının bir karşılığı. Bugün ilimizde 34 tane odamız var. 16 bin 530 tane esnafımızın yüzde 20’si kadın. Özellikle hizmet kollarında kadınların daha çok artmasını istiyoruz. Hizmet kollarında sıkıntılar var. Bu sıkıntıları aşmak için de kadınlarımızın bu işe el atması, hizmet kollarında daha çok kadın çalışması gerek. Bu yüzde 20’lik sayı yetmiyor. Bunun en az yüzde 40’lara çıkmasını gerçekten istiyoruz ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ahimize de teşekkür ediyorum, gerçekten bunu hak eden birisi” dedi. (DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de çeltik alım fiyatı, beklentiye yakın bulunduÖnceki Haber

Edirne’de çeltik alım fiyatı, beklentiye...

Festivale katılmasına destek olan belediye başkanına makamında zurna çalarak teşekkür ettiSonraki Haber

Festivale katılmasına destek olan beledi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar