282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Edirneli gönüllüler, kapatılan köy okullarındaki Atatürk büstlerini temizliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirneli gönüllüler, kapatılan köy okullarındaki Atatürk büstlerini temizliyor
Abone ol
Edirneli gönüllüler, kapatılan köy okullarındaki Atatürk büstlerini temizliyor

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de gönüllülerden oluşan bir grup vatandaş, merkeze bağlı 37 köyde kapatılan köy okullarındaki Atatürk büstleriyle, Türk bayraklarının bakım ve onarımlarını gerçekleştirmek üzere çalışma başlattı. Gönüllüler adına konuşan Olcay Bakkalcı, yaklaşık 15 gün sürecek çalışmayı, Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümünde, 10 Kasım’a kadar bitirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Edirneli vatandaşlardan oluşan bir grup gönüllü, bir örneğini geçtiğimiz yıl yaptıkları merkeze bağlı kapatılan köy okullarındaki Atatürk büstleri ve Türk bayraklarının bakım  ve onarım çalışmalarını bu sene yeniden faaliyete geçirdi. İlk gün merkeze bağlı Eskikadın, Yenikadın ve Kemalköy köylerindeki okullarda başlanan çalışmalara 40’a yakın gönüllü katıldı. Gönüllüler adına konuşan Olcay Bakkalcı, amaçlarının çalışmaları Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümünde, 10 Kasım’da bitirmek olduğunu ifade etti.

Çalışmaların tamamen gönüllülük esasına dayandığını söyleyen Bakkalcı, ”Geçen sene bir proje yapmıştık. O projenin tekrarı olarak Edirne merkeze bağlı 37 köyümüzde kapatılan köy okullarında bulunan Atatürk Büstlerinin bakım, onarım, çevre düzenlemesi ve Türk Bayraklarının yenilenmesini yapacağız. Bir gönüllü gurubu oluşturduk. Belediye başkanımızdan destek istedik o da sağ olsun ulaşım, gerekli aletlerimizi ve kumanya gibi ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Biz gönüllüler de beden yükünü üstlendik. 10 kasım tarihine kadar projemizi bitirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Bakkalcı, gönüllüler olarak her gün 3-4 köye giderek çalışma yapmaya çalıştıklarını belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Sultan Mehmet’in yaptırdığı Peykler Medresesi, müze oluyorÖnceki Haber

Fatih Sultan Mehmet’in yaptırdığı Peykle...

Şentop’tan 10 büyükelçiye tepki: İç işlerine çok açık ve terbiyesizce müdahaledirSonraki Haber

Şentop’tan 10 büyükelçiye tepki: İç işle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar