282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Edirne’nin kurtuluş kutlamalarında F-16’larla gösteri uçuşu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’nin kurtuluş kutlamalarında F-16’larla gösteri uçuşu
Abone ol
Edirne’nin kurtuluş kutlamalarında F-16’larla gösteri uçuşu

EDİRNE’nin kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamalarında, F-16 savaş uçaklarının gösteri uçuşu yoğun ilgi gördü.
Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı, düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan programa Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bölge halkı katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Atatürk Bulvarı’nda kurulan tören alanında devam etti.
’BEDELİ KANLA ÖDENEN SINIRLAR’
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentin konumu itibarıyla tarih boyunca çok önemli rol oynadığını kaydetti. Cumhuriyet öncesi son 93 yılda Edirne’nin 4 işgal gördüğünü belirten Gürkan, ”Edirne’nin bu işgalleri bize şunu öğretmiştir. Kuşkusuz bütün komşularımızla iyi niyet, dostluk ilişkilerimizi geliştirirken, bir taraftan da milli sınırlarımızı koruma zorunluluğumuz vardır. Bu sınırlar Misakımilli ile çizilen ve bedeli kanla ödenen sınırlardır. Türk milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, milletimizin onuru gururudur. Tıpkı bundan 100 yıl önceki ulusal Kurtuluş Savaşı’mızda olduğu gibi. Edirne’mizin sonsuza kadar özgür kalacağı, milletimizle beraber ebediyete kadar var olacağı bu kutlu gün, kurtuluşumuzun yüzüncü yılı, bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.
50 METRELİK TÜRK BAYRAĞI AÇILDI
Öğrencilerin Edirne’nin kurtuluşunu simgeleyen oyunu sahnelediği programda, halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Kurum, kuruluşlarla okulların geçişiyle süren törende, 50 metrelik Türk bayrağı ve Atatürk’ün fotoğrafı taşındı. Bu sırada kente özgü ürünler satan işletmeler promosyon ürünler dağıtırken, ücretsiz ürünleri almak isteyenler de birbirleriyle yarıştı.
Kutlamalarda Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı 161’inci Filo Komutanlığı’ndan kalkan F-16 savaş uçakları, gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Jetler, tören geçişi boyunca belirli aralıklarla alanın üzerinde uçtu. Yaklaşık yarım saat süren jetlerin gösterisi ilgi gördü. (DHA)

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirneli kadınlardan şiddete karşı yürüyüşÖnceki Haber

Edirneli kadınlardan şiddete karşı yürüy...

ERGENE'DE ÖLDÜRÜLEN KADIN SAYISI KADAR FİDAN EKİMİ!Sonraki Haber

ERGENE'DE ÖLDÜRÜLEN KADIN SAYISI KADAR F...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar