282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3767
EURO35
ALTIN2325.8

Edirne’nin turistik noktaları, ’Çapraz Trakya Bağlantısı’ ile tanıtılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’nin turistik noktaları, ’Çapraz Trakya Bağlantısı’ ile tanıtılacak
Abone ol
Edirne’nin turistik noktaları, ’Çapraz Trakya Bağlantısı’ ile tanıtılacak

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- BULGARİSTAN - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında hayata getirilen ’Çapraz Trakya Bağlantısı’ projesi, Edirne’nin simgesi Selimiye Camii meydanında düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Proje Koordinatörü Tahir Demirel, proje kapsamında Edirne ve Keşan’da toplam 4 tarihi noktanın tanıtılmasının hedeflendiğini söyledi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Bulgaristan Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma İttifakı Derneği ortalığında yürütülen ’Çapraz Trakya Bağlantısı’ projesi kapsamında Selimiye Meydanı’nda etkinlik düzenlendi. Edirne Merkezden Üç Şerefeli Camii ve Selimiye Camii, Keşan ilçesinden ise Hasekzade Ahmetpaşa Camii ve Enez Kalesi’nin tanıtılmasının hedeflendiği projenin Selimiye Camii ayağında sanat ve kültür harmanlandı.

Dans, müzik, imza günü, oyunlar, sergi gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği programda Yazar Sabriye Cemboluk’un Son Talika ve Edirne Kırmızısı kitap tanıtımı, klasik müzik performansı ve Uzman Uğur Yesirlili’nin Selimiye Cami sunumu yapıldı. Programda ayrıca Kader Tilki yönetiminde Edirne Halk Oyunları ve Zeybek gösterisi ile Roman dans gösterisi sergilendi. Trakya Üniversitesi Modern Dans Topluluğu Başkanı Göktuğ Fıçıyapan ve öğrencisi Hande Ertuğrul ile tango performansı gerçekleştirdi.  

’AMACIMIZ TURİSTİK NOKTALARI TANITMAK’

Proje Koordinatörü Tahir Demirel, amaçlarının Edirne’nin tarihi noktalarını tanıtmak olduğunu belirtti. Demirel, ”Projemiz kapsamında Prof. Dr. Emel Gönençgüler ile Edirne’de 88 noktayı turizme tanıtmak için araştırıldı, analiz edildi ve şu anda onların tanıtımı gerçekleştiriliyor. Bunlardan 4 tanesini öne çıkardık. Edirne merkezden 2 adet, Üç Şerefeli Camii ve Selimiye Camii’ydi. Keşan’da Hasekzade Ahmetpaşa Camii ve Enez Kalemiz. Bunların aynı zamanda 3D çekimleri de yapıldı ve akıllı bir harita oluşturularak coğrafi bilgi sistemi o haritaya işlendi. Bir aplikasyon oluşturuldu. Bu aplikasyon telefonlara indirilerek bu 88 noktaya, İngilizce, Türkçe ve Bulgarca olarak bilgilerine ulaşabilecekler” dedi.

’EDİRNE’Yİ TANITMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Gönenç Güler de, Edirne’nin yeniden markalanması için çalıştıklarını belirtti. Güler, ”Her ne kadar Keşan Ticaret Sanayi Odası’nın düzenlediği, organize ettiği ve yürüttüğü bir proje olsa da Edirne bir bütündür. Bir bütün olarak ele alıyoruz. Selimiye Camii bizim için herkes için çok önemli. Üç Şerefeli Cami, Keşan’daki Hersekzade Ahmetpaşa Camii ve Enez Kalesi yeni restorasyonuyla çok değerli. Edirne’yi sürdürülebilir bir şekilde tanıtmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

GÜNEY KORELİ TURİST ROMAN HAVASINA DAYANAMAYIP OYNADI

Etkinliği izleyen Güney Koreli Profesör Jaechun Lee de, Roman havaları çaldığı esnada dans ekibine eşlik etti. Ezgilere dansıyla eşlik eden Güney Koreli turistin Roman danslarına kısa sürede ayak uydurması izleyenlerden alkış aldı.

Selimiye tanıtım etkinliğinden sonra aynı etkinlik öğleden sonra Üç Şerefeli Camii gölgesinde gerçekleşti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AB’den Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Projesi’ne 30 milyon lira destekÖnceki Haber

AB’den Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Proj...

AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Mercan, hayatını kaybettiSonraki Haber

AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Mer...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar