282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5373
EURO34.7954
ALTIN2490.5

Edirne’ye tarım yatırımları sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’ye tarım yatırımları sürüyor
Abone ol
Edirne’ye tarım yatırımları sürüyor

EDİRNE,(DHA)-TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile TBMM’de bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

Fatma Aksal, yaptığı yazılı açıklamada, görüşmede Edirne’nin tarım yatırım ve projelerinin Bakanı Pakdemirli ile değerlendirildiğini söyledi. Resmi Gazete’de yayınlanan 2022 yatırım programında tarıma dair değerlendirmelerde bulunan Aksal, “19 yılda reel rakamlarla toplam 396 milyar lira destek ödemesi yaptık. 2017’de 12,9 milyar lira olan tarım destekleri 2022’de 25,8 milyar liraya çıkarılmıştır. 2002’de 5 ürüne prim desteği verilirken bugün 18 ürüne destek vermekteyiz.  TARSİM kapsamında poliçedeki devlet desteğini ve çiftçiye ödenen hasar tazminat oranını yüzde 10 artırdık” dedi.

‘SULANABİLİR ALANLARIMIZI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’

Bölgede sulanabilir alanların arttırılması çalışmalarına devam edildiğini ifade eden Aksal, “Bu kapsamda 2022 yılı yatırım planımızda bulunan Meriç Taşkın projesi (drenaj-taşkın) 2026, aşağı İpsala-Hamzadere Barajı ve Koyuntepe Regülatörü-2023, Meriç-Çakmak 1. merhale depolama sulama -2025, Meriç-Edirne sulama (7.800 ha) -2025, İpsala-Karaağaç Barajı ve sulaması-2025 projelerimiz son hızla devam ediyor. Birçok sulama projemizi de önümüzdeki yıllarda inşallah bölgemize kazandıracağız. Çünkü Edirne verimli toprakları, tarımsal sulama için zengin yerüstü su kaynakları, ülkemiz için stratejik öneme sahip bitkilerin yüksek üretim potansiyeli ve gelişmeye elverişli tarıma dayalı sanayisi ile potansiyeli çok fazla olan bir şehir. Tüm çabalarımız bu potansiyeli değerlendirebilmek, bölgemizi kalkındırabilmek için. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesi hususlarında sulama projeleri ve sulanabilir alanların artırılması konusunda, bakanlığımızın ve Cumhurbaşkanımızın hassasiyetleri üreticimizin yüzünü güldürmüştür” diye konuştu.  

Fatma Aksal, tarıma ve üreticiye verdikleri desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yunanistan’a kaçmaya çalışan 3 PKK şüphelisi tutuklandıÖnceki Haber

Yunanistan’a kaçmaya çalışan 3 PKK şüphe...

Tekirdağ’da 5 katlı apartmanda yangın: 1 ölüSonraki Haber

Tekirdağ’da 5 katlı apartmanda yangın: 1...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar