282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3729
EURO34.9897
ALTIN2325.4

Ekiplerimiz 7/24 Sahada Çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekiplerimiz 7/24 Sahada Çalışıyor
Abone ol
Çorlu Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı önlem almaya devam ediyor. Alınan tedbirler ile ilgili konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Sahada çalışan yüzlerce görevlimize kentimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Koronavirüs bulaşıcı hastalığının yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak amaçlı tedbirler alan Çorlu Belediyesi, dezenfeksiyon çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Koronavirüs hastalığının ülkemizde görüldüğü andan itibaren dezenfeksiyon işlemlerine başlayan Çorlu Belediyesi, şehrimizde bulunan kamu binaları, Çorlu Belediyesi’ne ait tüm bina ve tesisler, ibadet yerleri, park alanları, misafirhaneler, öğrenci yurtları, spor tesisleri, okullar, muhtarlık binaları, sanayi siteleri, pazar yerleri, otogar, huzurevi ve içme suyunun sağlandığı su depolarının dezenfeksiyon işlemlerini, belirlenen program dâhilinde düzenli olarak gerçekleştiriyor.

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ayrıca toplu taşıma araçlarının bekleme durakları, ana caddeler gibi vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan alanları da düzenli aralıklarla tekrar tekrar dezenfekte ederek tüm ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs salgınının şehrimizde önlenmesinde önemli bir rol üstleniyor.

13 Bin Litre Dezenfektan Kullanıldı

Ekiplerimiz ayrıca Çorlu’muzun 26 mahallesinde de geniş kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Okul binalarının çevreleri, vatandaşların sıklıkla kullandığı otobüs durakları, cadde ve bulvarlarda bulunan kaldırımlar ve park alanları belirli aralıklarla dezenfekte ediliyor. Bunların yanı sıra temizlik ekiplerimiz tüm mahallelerimizdeki çöp konteynerlerinin ve çevresinin yıkanarak dezenfekte edilmesi işlemlerini de sürdürüyor. Toplamda 13 bin litre dezenfektan kullanarak kentimizde dezenfeksiyon işlemi yapan belediye ekiplerimiz koronavirüse karşı ilçemizi özenle temizlemeye devam ediyor.

Zabıtamızdan Sıkı Denetim

İçişleri Bakanlığı’ndan yayımlanan genelgeler kapsamında yoğun çalışmalar gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü’müz, şehrimizde bulunan iş yerlerinin kapalı olup olmadıklarının düzenli olarak takibini gerçekleştiriyor. Hâlâ hizmet vermekte olan işletmeleri ziyaret eden zabıta ekipleri, hem çalışanları hem de vatandaşlarımızı koruyucu amaçlı tedbirler ile ilgili bilgilendirerek sosyal mesafelerin korunmasına dair broşür ve sticker’lar dağıtıyor.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu pazar yerlerinde de önlemler almaya devam ediyor. Pazar girişlerine dezenfektan yerleştiren ekiplerimiz, pazar esnafına ve vatandaşlarımıza koruyucu maske ile eldiven dağıtıyor. Görevli ekiplerimiz ayrıca sokağa çıkması yasak olan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızı uyararak evlerine dönmeleri konusunda da yardımcı oluyor.

Sokaktaki Dostlarımızı da Unutmadık

Çorlu Belediyesi, sokakta yaşayan can dostlarımızı da unutmuyor. Sokak hayvanlarını düzenli olarak besleyen duyarlı vatandaşlarımızın tedbir sebebiyle evlerinde kalmaları ve hayvanlara verilmek üzere yemek bağışlayan işletmelerin kapalı olmasından dolayı beslenemeyen sokak hayvanlarımız Çorlu Belediyesi zabıta ekiplerince beslenmeye devam ediyor.

‘Tüm Çalışanlarımıza Teşekkür Ediyorum’

Özverili çalışmaları dolayısıyla belediye personeline teşekkür eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Belediyemizde ve kentimizde görev yapmakta olan dezenfeksiyon ekiplerimiz başta olmak üzere bu zor süreçte hizmetlerimizin aksamaması için emek harcayan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Zor zamanları birlikte atlatacağımıza inanıyorum. Çorlu halkı olarak evlerimizde kalmaya gayret ederek dayanışma örneği sergileyen her vatandaşımızla gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergene Belediyesi Virüsten Vatandaşlarını Korumaya Devam EdiyorÖnceki Haber

Ergene Belediyesi Virüsten Vatandaşların...

Sağlık Çalışanlarımıza Ulaşım Seferleri ÜcretsizSonraki Haber

Sağlık Çalışanlarımıza Ulaşım Seferleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar