282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5661
EURO34.9976
ALTIN2451.0

EN BÜYÜK İSTEĞİM MİLLET İTTİFAKI İLE İKTİDAR OLMAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, Haber 282 ve Manşet 59’un ortak canlı yayın programına katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, Haber 282 İmtiyaz Sahibi Metin Engin ve Manşet 59’un İmtiyaz Sahibi Bülent Fidan’ın canlı yayın konuğu oldu. Parti olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Nuhoğlu, “2020’de mazbatamızı aldıktan sonra yönetimimiz ile beraber yeni ilçe binamıza taşınmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eksiklerimizi tamamladıktan sonra insanların ve üyelerimizin daha rahat edebilecekleri bir yer haline getirmek istiyoruz. İnşallah burada en büyük mutlulukları yaşarız. Kovid sürecinde siyasette bir yavaşlama oldu. Bu süre sonunda 29 Ekim’de parti binamızın açılışını gerçekleştirdik. Güzel bir coşku ile bunu yaptık. Biz önce görevimizi yapmak istiyoruz. Yaptıktan sonra Ankara’nın vereceği karara iş kalıyor. Daha çok zaman var. Benim tek istediğim millet ittifakı ile iktidar olmak. Şu anda gidişat gerçekten iyi değil. Bizim bu bölgedeki binamız kiralık. Bizim kira sorumluluğumuz yok ama sadece elektrik, su ve çalışan giderleri. Kiramız genel merkez tarafından ödeniyor. Belediyeden bir beklentimiz yok. Manevi olarak destek olabilir ama maddi olarak doğru bulmuyorum. Üyelerimiz, meclis üyelerimizin destekleri ile bir şekilde yürüyoruz.”dedi.

İBRAHİM GÖNÜL’E CEVAP VERDİ

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Ergene İlçe Başkanı İbrahim Gönül’ün açıklamalarına cevap veren Nuhoğlu, “Rasim Başkan ile mücadele ederek Çorlu Belediyesinden bir kısım arazileri geri alabildik. O zamanlarda biz mağdurduk. Rasim Yüksel bu konuda çok defa Ankara’ya gitti. Tüm uygulamalar o dönem Çorlu Belediyesi tarafından yapılıyordu. Sayın Gönül’ün ifadelerine göre böyle bir şey yok. Gerçekten çok mücadele edildi ve hala ediliyor. İkinci konuda Velimeşe OSB. Kanunda yapılan değişiklikle satılabilir ifadesine yer verildi. Bu değişikliği yapan mevcut hükümet. Bu değişiklikten sonra bu hak elimizden gitti ve 100 TL’lik bir yeriniz varsa 20 TL’ye düştü. Herkes de bunu biliyor. O yüzden vergiler de rayiç bedel üzerinden alınıyor. ‘Belediye Başkanını beğenmiyorum’ cümlesi çok göreceli bir kavram. Herkes farklı yönetim yapabilir. Bunu halk seçer. Onlar nasıl yönetilmek isterse o kişiye oy verirler. Rasim Başkan’ın yönetimi farklıdır, İbrahim Başkan da farklı bir açıdan düşünmüştür.”diye konuştu.

ATATÜRK EVİ BİTECEK

Atatürk Evi Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Nuhoğlu, “Atatürk Evi Projesi Devlet destekle bir proje. Trakya Kalkınma Ajansı’ndan yüzde 75 destek aldı. Her şey güzel başladı ama müteahhit sıkıntılarından dolayı bitirilmedi. Şu an yeni bir ihale yapıldı ve neden yetişmediğini bilmiyorum ama bitecek. Zaman geçtikçe ülkede fiyatlar her gün değişiyor. Bu ihale kanunları da her gün değişiyor. Bir yerde sıkıntı var. Bir işi alıp da kaliteli yapma durumu çok kötü.”şeklinde konuştu.

 ÇED OLUMSUZ OLMASINA RAĞMEN BURAYA SANAYİ İZNİ VERİLECEK

PAKOP ve Pazar yeri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Nuhoğlu, “Pazar yeri konusunda mücadele devam ediyor. Neyi kime devrediyoruz! Devlet yapacaksa yer orada. Pazar yerini kendi yapsın. Bu devletin malı. Bu Pazar yerini vatandaş kullanacak. PAKOP’un 20 yıllık mazisi var. Zaten orada çok büyük bir arazi var. Plastik sanayiciler kullanmış oldukları endüstride çevreye çok masum kuruluşlar değil. Dengeli ve planlı bir yere yapılması daha faydalı. Güzel ve verimli bir arazide yapılmamalı. Sit alanı olan bir yerde nasıl bu işe izin veriliyor. ÇED olumsuz olmasına rağmen buraya sanayi izni verilecek.”ifadelerini kullandı.

HALA BİR İLÇE OLAMADIK!

Hükümet yatırımlarının geciktiğini belirten Nuhoğlu, “2013 yılında Ergene kurulduktan sonra çok tuhaf bir ilçe oldu. Marmaracık, Ulaş ve Velimeşe bambaşka yerlerde ve buralardan ilçe kuruldu. SGK binası yok, emniyet ve adliye binası yok. Onun yanı sıra hastanemiz yok. Proje 25 Nisan’da ihale edildi. Uzun bir süre geçti hala yok. Ben açıkçası bu yıla kadar temel atmanın yapılacağını sanmıyorum. Keşke hastane daha çabuk olsa. Kamuda en büyük sıkıntımız mücadeleyi birlikte yapmamamız. Vergi ödüyoruz, yatırım alamıyoruz. 50 yataklı yerine 75-100 olmalı. Burası sanayi bölgesi olan yer. En çok siyasetten istediğimiz şey o. Keşke daha çabuk bir hastane olsa. Hala bu esikliklerden dolayı bir ilçe olamadık.”dedi.

HALKIN SİYASETE GÜVENİ KALMADI

Son olarak ülke gündemini değerlendiren Nuhoğlu, “Çok zor bir ekonomik durumdan geçiyoruz. Ülke şu an hiç iyi bir şekilde yönetilmiyor. Geçen haftadan beri dövizin astronomik olması işlerimizi de etkiledi. Biz seçime hazırız. Sokaklarda içimiz kan ağlıyor. İnsanlarda gerginlik var. TL’nin en değerli şekilde olmasını istiyoruz. Bir fakirleşme söz konusu. Bu gidişatın bir an önce sona ermesi gerekiyor. Kısaca şu an halkın siyasete güveni kalmadı.”diye konuştu.

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KÜÇÜK VİDEOLARLA BİZİM MOTİVASYONUMUZU DÜŞÜREMEZLERÖnceki Haber

KÜÇÜK VİDEOLARLA BİZİM MOTİVASYONUMUZU D...

ERCÜMET TUNCAY: GELECEK SENE KENT KONSEYİNE ADAY OLMAYACAĞIMSonraki Haber

ERCÜMET TUNCAY: GELECEK SENE KENT KONSEY...

Haber Yorumları

  • gürsel27-11-2021 08:23

    ancak hayal edersin

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar