282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.369
EURO34.7147
ALTIN2395.3

ENGELLER PAYLAŞTIKÇA AZALIR!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ENGELLER PAYLAŞTIKÇA AZALIR!
Abone ol
Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odası İlkokulu 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısı ile bir kafede program düzenledi. Programda özel öğrenciler günün anlam ve önemine dair şiirler okurken, doyasıya da eğlendi.

Toplumsal konularda bilhassa hassas olan ve her etkinlikte adından söz ettiren Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odası ilkokulu  7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nı da unutmadı. Bu kampsamda bir kafede program düzenlendi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da katılım sağladı. Oldukça verimli geçen prgramda görme engelli çocuklar "Beyaz baston" şiirini okudu ve çocuk parkında doyasıya eğlendi.

Günün anlam ve önemine dikkat çekmek için açıklamada bulunan Okul Müdürü Murat Kocabaş, engellerin paylaştıkça azalacağını ifade ederek;"Azmi ve cesareti, başarılı çalışmalarıyla ülkemize güç veren görme engelli kardeşlerimizin 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasını tebrik ediyor, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasının ülkemizde ve tüm dünyada toplumsal farkındalığın artırılmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Görme engelli kardeşlerimizin sorunlarını sadece kendilerinin ve ailelerin sorunu olarak değil hepimizin ortak sorunu olarak gördük. Görme engelliler için özgürlüğün simgesi olan beyaz baston toplumu birleştiren, harekete geçiren önemli bir semboldür. Bu sembol etrafında bir araya gelmeye, görme engelli kardeşlerimizle kol kola yürümeye ve engelleri birlikte aşmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, görme engelli kardeşlerimizin “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasını” tekrar tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlıkla ,huzurla mutlu bir yaşam sürmelerini Allah’tan temenni ediyorum." dedi. 

"ASIL ENGEL SEVGİSİZLİK"

Bir diğer konuşma da Hüseyin Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, özel gereksinimi olan çocukların hayata kazandırılması gerektiğini kaydederek; Bugün burada çok güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikteyiz. Şunu unutmamalıyız her özel çocuğumuzun keşfedilmeyi bekleyen bir özelliği vardır. Bizler de bu kapsamda engelli bireylerimiz için sık sık programlar düzenliyor ve programlara katılım sağlıyoruz. Şunu unutmamalıyız ki asıl engel sevgisizlik, anlayışsızlık , kutuplaştırma ve toplumdan soyutlaştırmadır. Bütün engelleri biz sevgiyle, anlaşmayla sağlayacağız. Tüm engellilerimizin haftasını kutluyor, hayatları boyunca yanlarında olduğumuzu belirterek başarılar diliyorum." dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
UMDUKLARI GİBİ GİTMEDİ!Önceki Haber

UMDUKLARI GİBİ GİTMEDİ!

DOKTORDAN SIR GİBİ ÖLÜM!Sonraki Haber

DOKTORDAN SIR GİBİ ÖLÜM!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar