282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5858
EURO35.0018
ALTIN2457.2

Er Meydanı Kırkpınar’dan sonra yenilenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Er Meydanı Kırkpınar’dan sonra yenilenecek
Abone ol
Er Meydanı Kırkpınar’dan sonra yenilenecek

- EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin düzenlendiği Sarayiçi’ndeki Er Meydanı’nın ik ve Spor Bakanlığı’nın modernizasyon projesi için firma belirlediğini belirterek, ”Zor bir süreç ama her şey yolunda giderse bu yıl Kırkpınar’dan sonra Kırkpınar Er Meydanı’nda modernizasyon çalışmaları başlayacak” dedi.

Edirne’de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin düzenlendiği Sarayiçi’ndeki Er Meydanı için modernizasyon çalışmaları başlayacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Er Meydanı modernizasyon çalışmalarının bu yıl düzenlenecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ardından başlayacağını söyledi. Gürkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2016 yılında ilk kez gündeme gelen Kırkpınar Er Meydanı modernizasyon projesini yeniden başlattıldığını belirterek, projenin hayata geçirilmesi amacıyla Kırkpınar Er Meydanı’nın 25 yıllığa Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edildiğini kaydetti.  Gürkan, modernizasyon çalışmalarının 27 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başlayacağını ifade etti.

‘FİRMA ÇALIŞMALARINI DEVAM ETTİRİYOR’

Gürkan, 2016 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Edirne Belediyesi arasında Kırkpınar Er Meydanı’nın modernizasyonu amacıyla karşılıklı mutabakat sağlandığını belirterek, ”2017 yılında yatırım programına girdi ama 2018’de seçimler olunca kaldı. Geçen yıl Kırkpınar’a geldiğinde Sayın Bakan ile tekrar görüşüldü. Bakanlık tekrar o projeyi canlandırdı. Biz, Kırkpınar haftası hariç Kırkpınar Er Meydanı’nı 25 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisini yapmıştık. Kırkpınar haftasında Edirne Belediyesi kullanacak, yılın diğer haftalarında da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak olarak kullanırız diye. Proje şu anda yürüyor. Bakanlık bir firma belirledi. Firma çalışmalarını devam ettiriyor. Zor bir süreç ama her şey yolunda giderse bu yıl Kırkpınar’dan sonra Kırkpınar Er Meydanı’nda modernizasyon çalışmaları başlayacak” diye konuştu.(DHA)

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selimiye Camisi’nin meydan düzenleme projesinde sona gelindiÖnceki Haber

Selimiye Camisi’nin meydan düzenleme pro...

Kırklareli’de 10 milyon liralık dolandırıcılık iddiasıSonraki Haber

Kırklareli’de 10 milyon liralık dolandır...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar