282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5912
EURO34.8307
ALTIN2498.0

ERCÜMET TUNCAY: GELECEK SENE KENT KONSEYİNE ADAY OLMAYACAĞIM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ERCÜMET TUNCAY: GELECEK SENE KENT KONSEYİNE ADAY OLMAYACAĞIM
Abone ol
Ergene Kent Konseyi Başkanı ve Sağlıkspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ercüment Tuncay, Ergene gündemi ve Sağlıkspor ile ilgili gazetemize konuştu.

Ercüment Tuncay daha önce Sağlıkspor takımında oynadığını ifade etti ve “yerelde futbol, hep ekonomik rüzgarları olan, ekonomisi sıkıntılı olan ve hep kendi esnafının destek gören kişilerden oluşuyor. Biz de senelerce kendi mahallemizin futbol takımında amatör futbol oynadık. Gün geldi Sağlıkspor’umuza katkı sağlamanın vakti geldiğini düşündük. Sağ olsun Kulüp Başkanımız Ersin Sever teveccüh gösterdi, yönetimde yer verdi. Biz de burada hem maddi hem manevi açıdan Sağlıkspor’umuza katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi. Futbola siyaset karıştırdığını iddia edenlerden yakınan Tuncay şu ifadeleri kullandı: “Biz siyaseti futboldan olabildiğince uzak tutmaya çalışıyoruz. Sağlıkspor kulübümüzün yönetiminde olmam ile hiç öne çıkmadım. Çünkü ben Ergene Kent Konseyi Başkanıyım, Ergene’yi kapsıyorum ve diğer futbol takımlarına da aynı eşit mesafede durmaya özen gösteriyorum” Ercüment Tuncay, Kent Konseyi olarak sporculara destek olma amaçlı neler yaptıklarından bahsetti. Ergene bölgemizde yetişen değerlere sahip çıkmaya çalıştıklarını söyleyen Tuncay “Esenlerden bir kardeşimiz atletizmde yarışmalara katılıyordu, kendisiyle beraber İzmir’e yarışmaya gittik, kendisinin belediye takımında yer alması için çaba gösterdik. Böyle yetenekli, başarılı arkadaşlarımız çıktığında; kendilerinin bulundukları ligden üst seviyelerdeki hocalarımız ile görüşmelerini sağlıyoruz bazen. Mesela Altınordu’dan bazı hocalarımız geliyor, performanslarını onlara izletebiliyoruz” dedi.

SAHAMIZI KAYBETTİĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜZ

Sağlık mahallesinde Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmalarının bulunduğu meranın çalışmalar başlamadan önce kendi sahaları olduğunu ve bu 30 yıllık sahanın kaybından dolayı çok üzgün olduklarını dile getiren Tuncay “bizim temennimiz belediyeye ait bir alan varsa bu sahanın tekrar kurulabilecek olmasıdır. Biz bunun talebinde bulunacağız, grup meclislerimizde de söyleyeceğiz. Tek tek bütün siyasi ilçe başkanlıklarına, belediye başkanımıza gidip görüşeceğiz. 35 – 40 bin nüfusun yer aldığı Sağlık mahallesinde yaşıyoruz. Burada her şey siyaset değil, spor da lazım bu kente. Ergene’de 11 tane spor kulübümüz var, ne güzel spor kenti olma yolunda ilerliyoruz. Belediyenin katkıları sayesinde hemen hemen iki mahallenin birinde spor kulübü olmuş. Ergene’yi neden futbol şehri haline getirmiyoruz? Biz sadece Ergene Nehrinin kirliliğinden, PAKOP’un kirliliğinden bahsedilmesini istemiyoruz, biz Ergene’yi spor şehri haline getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MENDERES YILDIRIM’I YADIRGADIM PAKOP

konusuna da değinen Ercüment Tuncay, yine geçen hafta gazetemize konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Ergene İlçe Başkanı Menderes Yıldırım’ın vermiş olduğu röportajda “PAKOP yapılmalı” ifadesini yadırgadığını söyledi. Yıldırım gazetemize verdiği röportajda PAKOP’a karşı yapılan bir toplantıdan bahsederken, toplantının gerçekleştiği otelde sadece Cumhuriyet Halk Partililerin olduğunu, kendilerinin de başkan yardımcılarının toplantıya katıldığını dile getirmişti. Yıldırım’ın bu ifadelerini yersiz bulan Ercüment Tuncay; toplantı esnasında 17 mahalle muhtarının, STK başkanlarının, derneklerin, ziraat odasının, ziraat mühendisleri odasının orada bulunduğunu söyledi ve “çevreye herkes sahip çıkıyor” dedi; Ergene Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası ve barolar ile birlikte PAKOP için karşı dava açtıklarını açıkladı.

KOLTUĞU İŞGAL ETMEKTEN YANA DEĞİLİM

Ergene Kent Konseyi seçimleri için konuşan Ercüment Tuncay, Ergene’deki bütün STK’lar olarak birlik ve beraberlik içinde olduklarını bundan dolayı şu an için tek adaylı bir seçim olacak gibi göründüğünü söyledi. Seneye gerçekleşecek Kent Konseyi Başkanlık seçiminde adaylığının sorulması üzerine aday olmayacağını açıklayan Tuncay “iki dönem başkanlık belki olabilir ancak, üç dönem boyunca o koltuğu işgal etmekten yana değilim, bu benim haddim de değil, harcım da değil” sözlerini sarf etti.

SİYASETTE HER ZAMAN OLACAĞIM

Siyasi bir hedefi olup olmayacağı sorusuna “bizim hedefimiz, Sağlıkspor için ne yapabileceğimiz oldu her zaman. Bir ihtiyacımız oldu Çorlu Belediyesinin kapılarını aşındırdık, başka bir ihtiyaçlarımız oldu, farklı kapılar aşındırdık. Spora katkı siyasetten geliyor. Bu katkı siyasetten geliyorsa bizimde siyasetin bir köşesinde, bir ucunda olmamız gerekli. Zaten bu yola 2013’te bu amaçlarla çıktık. Rasim Yüksel olmasaydı Velimeşespor buralara gelemezdi. Yani kendi bölgenin savunucusu olmak istiyorsan siyasette yer almak için mücadele edeceksin. Şimdi bugün Sağlıkspor varsa, Ergene’nin diğer takımları varsa, Velimeşespor çıtayı bu kadar yükseltmişse ben her zaman siyasette olacağım” cevabını verdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EN BÜYÜK İSTEĞİM MİLLET İTTİFAKI İLE İKTİDAR OLMAKÖnceki Haber

EN BÜYÜK İSTEĞİM MİLLET İTTİFAKI İLE İKT...

ERGENE’DE KADINA ŞİDDET KONUŞULDUSonraki Haber

ERGENE’DE KADINA ŞİDDET KONUŞULDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar