282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.531
EURO34.9387
ALTIN2434.0

Ergene - 1 OSB'nin ortak arıtma tesisi tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene - 1 OSB'nin ortak arıtma tesisi tamamlandı
Abone ol
TEKİRDAĞ (AA) - Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Yasemin Artar, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile, 'Ergene Havzası Koruma Eylem Planı' kapsamında Ergene - 1 OSB sınırları içerisinde yapılan arıtma tesisimiz, 63 firmanın suyunu fiziksel, biyolojik ve kimyasal olarak arıtacaktır'' dedi.

Artar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ergene İlçesi Misinli Mahallesi'nde bulunan ve yapımına 2014 yılında başlanılan Ergene - 1 OSB Atıksu Arıtma Tesisi'nin tamamlandığını ve kısa bir süre sonra hizmete gireceğini söyledi. 

Ergene - 1 OSB'nin, 449 hektarlık bir alana sahip olduğunu belirten Artar, burada toplam 63 firmanın atık sularının arıtılacağının altını çizdi.

Artar, arıtılan atık suların istenilen kriterlere getirilerek Marmara Denizi'ne derin deniz deşarj ile bırakılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile, 'Ergene Havzası Koruma Eylem Planı' kapsamında Ergene - 1 OSB sınırları içerisinde yapılan arıtma tesisimiz, 63 firmanın suyunu fiziksel, biyolojik ve kimyasal olarak arıtacaktır. 

Atık su arıtma tesisimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kredi desteğiyle sanayicilerimiz tarafından yaptırılmıştır. Kapasitemiz günlük 60 bin metreküp atık sudur.'' 

Artar, tesisin çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

Artar, sistemin çevreye çok faydalı olduğunu dile getirerek, ''OSB'lerin kurulmasındaki genel amaç, çevre kirliliğinin önlenmesi ve gelecek nesillere temiz bir doğanın bırakılmasıdır. Ülkemizde bu tür faydalı tesislerin yapımında büyük emeği olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Valimiz, Kaymakamımız, Ergene- 1 OSB Yönetim Kurulu ve sanayicilerimize çok teşekkür ediyoruz'' dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ'da çıkan yangın sonucu ahşap metruk bina kullanılamaz hale geldiÖnceki Haber

Tekirdağ'da çıkan yangın sonucu ahşap me...

TBMM Başkanı Şentop: "Çok sınırlı olarak belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim"Sonraki Haber

TBMM Başkanı Şentop: "Çok sınırlı olarak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar