282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5776
EURO34.8691
ALTIN2492.0

Ergene Atatürk Evi ziyaretçilerini ağırlıyor Benek Koleji öğrenci ve öğretmenleri Ergene Atatürk Evi’ni ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene Atatürk Evi ziyaretçilerini ağırlıyor Benek Koleji öğrenci ve öğretmenleri Ergene Atatürk Evi’ni ziyaret etti
Abone ol
Ergene Belediyesi tarafından Trakya Kalkınma Ajansı katkıları ile yaptırılan ve geçtiğimiz Pazartesi günü resmi açılışı yapılarak kapılarını açan Ergene Atatürk Evi ziyaretçilerini ağırlıyor. Bu kapsamda Benek Koleji öğretmen ve öğrencileri Ergene Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

Ergene’ye Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bire bir aynısını kazandırmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi Atatürk Evi Sadece Atatürk'ün yaşadığı bir evde değil aynı zamanda bütün hayatının anlatıldığı müze şeklinde tasarlandı. Ara kat Selanik'te doğduğu evin özelliklerini birebir yansıtırken evin üst katı Atatürk'ün hayatının anlatıldığı müze konseptinde tasarlandı. Cumhuriyet'in ilanının yapıldığı İlk meclis binasının iç tefrişatı birebir ölçeklendirilerek uygulandı. Tefrişat projesinde kullanılan antika eşyaların tamamı 19. yüzyıl sonu 20. yüzyıl başı tarihlerini taşıyan orijinal eserlerden oluşuyor. Girişin ücretsiz olduğu Ergene Atatürk Evi ziyaretçilerini bekliyor” dedi.

 

Başkan Yüksel ayrıca, “Bölgemizin en iyi eğitim kurumlarından biri olan Benek Koleji öğrencilerimiz ve öğretmenleri ile birlikte Ergenemize kazandırdığımız en yeni kalıcı eserimiz olan Ergene Belediyesi Atatürk Evimizi ziyaret ettiler. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu güzel ziyaretlerinde bende eşlik ederek onlara Atatürk Evimizi gezdirdim. Atatürk'ümüzün hayatını canlandırdığımız bu büyük eserimizi ziyaret etmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirmeleri beni çok mutlu etti. Söz verdiğimiz gibi Ergenemizin geleceği için yorulmadan dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 15 yaralıÖnceki Haber

Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1...

Edirne’de esnafın, Bulgaristan’ın PCR zorunluluğu endişesiSonraki Haber

Edirne’de esnafın, Bulgaristan’ın PCR zo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar