282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.4465
EURO35.2778
ALTIN2328.4

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Artık Lavanta Kokusu İle Anılacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Artık Lavanta Kokusu İle Anılacak”
Abone ol
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel hayata geçirdikleri lavanta tarlası projesinde incelemelerde bulundu. Ergene’nin nehir kirliliğiyle anıldığını anımsatan Başkan Yüksel, “Ergene nehriyle, kirliliği ile anılıyor ama Ergene artık lavanta kokusuyla anılmaya başlayacak bu konuda iddialı bir projemiz var” dedi.

6 Dönümle Başladı 35 Dönüme Çıktı

Velimeşe lavanta bahçesini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Lavanta tarlamız Velimeşe – Önerler yolu üzerinde. Bitkilerimiz yetişiyor. Lavanta 3 yılda yetişerek hasat veren bir bitki. Görselliği ile kokusu ile göze ve duygulara hitap eden bir bitkimiz. O yüzden, tarıma örnek olmak adına, çiftçilerimize örnek olmak adına burada etkinliklerimizi yapmak adına ilk yıl 6 dönüme dikmiştik. Şu anda 35 dönüme ulaştık. Tabii ki lavantalarımız çok daha küçük henüz 2 yıl oldu. 3.cü yılda daha da büyüyecek ve tam kapasiteye ulaşacak, o yüzden görselliği daha da güzel olacak. Allah kısmet ederse bu hafta Cuma günü (25 Haziran 2021) saat 17.00’de lavanta bahçemizde lavanta etkinliğimizi yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı da bu etkinliğe davet ediyorum” dedi.

“Emek Veren Ekibi Kutluyorum”

Tabii burada ciddi bir emek var diyen ve başta Doğan Durmaz olmak üzere emeği geçen takım arkadaşlarını kutlayan Başkan Yüksel, “Çok uğraş verici bir bitkimiz ama Allah’ın izniyle sonunda başardık ve güzel bir görünüm kazandı. Tabii sadece burada lavanta da değil. Allah’ın izniyle önümüzdeki senelerde vatandaşımız için burada çilek bahçesi de yapacağız. Çileğini dalından koparacak dalından yiyecek. Bu süreçte projelerimiz devam ediyor. Bunun yanında kuru fasulye nohut gibi bakliyat ürünlerini de ekeceğiz” diye konuştu.

“Biz Velimeşe’de Mirası Tüketmedik”

Bu projenin neden Velimeşe’de yapıldığını da anlatan Başkan Yüksel, “Tabii ki vatandaşımız şunu diyor her şey neden Velimeşe’de sorusunu soruyor. Biz Velimeşe’de mirası tüketmedik. Ergene Belediyesi olarak 8 bin dönüm tarım arazimiz mevcut bu yapıyı koruduk. Ben de Velimeşe Belediye Başkanlığım dönemimde 500 dönüm tarım alanı kazandırdım. O yüzden diğer mahallelerimizde belediye tarlaları olmadığı için mecburen burada yapmak burada ekmek zorunda kaldık vatandaşlarımızı da bu konuda bilgilendirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“Her Mahallede Güzel Ciddi Projelerimiz Var” 

Başkan Yüksel ayrıca, “Biliyorsunuz Ergene nehriyle, kirliliği ile anılıyor ama Ergene artık lavanta kokusuyla anılmaya başlayacak bu konuda iddialı bir projemiz var. Lavantalarımızı yapacağımız projelerde, parklarda, caddelerde çiçeklik saksılarda kokuyu, görselliği mahallelerimize ulaştıracağız. O yüzden vatandaşlarımızdan biraz sabır diliyorum. Ama Allah’ın izniyle her mahallede güzelliklerimiz her mahallede ciddi projelerimiz var mı? Var” dedi.

“Marmaracık Gölet Projesi Trakya’ya Türkiye’ye Örnek Olacak”

Önceki gün de Marmaracık Göleti ile ilgili projemizi paylaştık diyen Başkan Yüksel, “Allah’ın izniyle Trakya’ya, Türkiye’ye örnek bir proje oluyor. Eksikleri var, Allah’ın izniyle bir ay içerisinde tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın keyifli zamanlar geçireceği bir projeyi Marmaracık Mahallemizde halkımızın hizmetine açacağız. Gençlerimiz orada düğünlerini yapacaklar nişanlarını yapacaklar nikah fotoğraflarını çekebilecekler. Hedefimiz vatandaşlarımızı gençlerimizi orada gondolla, kayıkla gezdirmek olacak” diye konuştu.

“Hangi Mahalleye Ne Taahhüt Ettiysek Hepsini Yerine Getireceğiz”

Vatandaşlara, Ergene halkına son bir mesaj iletmek istediğini de sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “Her mahallede ne taahhüt ettiysek Allah’ın izniyle hepsini yerine getireceğiz. Muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan tek dileğimiz biraz sabırlı olmalarını bekliyoruz. Allah’ın izniyle hepsini bir bir hayata geçireceğiz. Lavanta tarlamızda, bu projede emeği olan tüm arkadaşlarımı tekrar kutluyorum. Cuma günü yapacağımız festivalimize tüm halkımızı bir kez daha davet ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Daha Sağlıklı Bir Ergene İçin 7/24 GörevdeyizÖnceki Haber

Daha Sağlıklı Bir Ergene İçin 7/24 Görev...

ERGENE’NİN GURURU OLDUSonraki Haber

ERGENE’NİN GURURU OLDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar