282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5126
EURO35.0007
ALTIN2434.4

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’den 4 Eylül Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’den 4 Eylül Mesajı
Abone ol
Bağımsızlık Bizim KarakterimizdirErgene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 101. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yüksel “Ya İstiklal Ya Ölüm şiarıyla, bağımsızlık amacıyla yola çıkmanın simgesi, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 101. Yıldönümünde büyük devlet adamı, eşsiz lider, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bundan tam 101 yıl önce Sivas’ta bağımsızlık meşalesini yaktığını kaydeden Başkan Yüksel, “101 yıl önce Türkiye’de yaşayan herkes bağımsızlık ve özgürlük vizyonunda bir araya gelerek yola çıktılar ve bu yol Kurtuluş Savaşı Mücadelesinin de başlangıcı oldu. Mesele vatan meselesi olunca diğer bütün konuları teferruat olarak gören ve işgale direnerek tüm ayrılıkları bir kenara bırakan atalarımız vatanın bağımsızlığı için topyekun bir savaşa girişti ve bu savaşı hep beraber kazandılar” dedi.

Bir milletin kaderinin bir araya gelme iradesi ile değiştirildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “İşgal altında ve yokluk içindeki ülkenin her bölgesinden gelen temsilciler Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Sivas’ta bir araya gelerek zafere gidecek yol haritasını çizerek bağımsızlığa giden yolun ilkelerini belirlediler. Ulu önder Atatürk’ün de dediği gibi Sivas’ta bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi. Sivas Kongresi en olumsuz şartlarda bir bile çıkış yolunu bulmak adına bir araya geldiğimizde neler yapabileceğimiz tüm dünyaya ilan etmemiz bakımından da son derece önemlidir” diye konuştu.

Bugün de bizler 101 yıl önce Türkiye’nin her yerinden gelen temsilcilerin Sivas’ta bir araya gelişlerini yıldönümünün mutluluğunu her beraber yaşıyoruz diyen Başkan Yüksel, “4 Eylül’de farklılıkları bir kenara koyarak kutlu bir dava uğruna bir araya gelerek cennet vatan ülkemizde bu güzel ve bereketli topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan eşsiz zaferleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranlar anıyor, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diyorum” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DSP'den istifa eden Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Ata, AK Parti'ye geçtiÖnceki Haber

DSP'den istifa eden Marmaraereğlisi Bele...

Hayrabolu’da Gerçekleştirilecek Hizmetler Masaya YatırıldıSonraki Haber

Hayrabolu’da Gerçekleştirilecek Hizmetle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar