282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4273
EURO34.8206
ALTIN2396.6

Ergene Belediyesi Atatürk Evi Müzesi Vatandaşların Akınına Uğruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene Belediyesi Atatürk Evi Müzesi Vatandaşların Akınına Uğruyor
Abone ol
Ergene Belediyesi tarafından 10 Ocak tarihinde açılışı yapılan Ergene Belediyesi Atatürk Evi Müzesi vatandaşların akınına uğruyor. Hafta içi ve hafta sonu yoğun bir şekilde ziyaret edilen Ergene Belediyesi Atatürk Evi Müzesinde vatandaşlar bol bol fotoğrafta çektiriyor.

Türkiye’de ki diğer Atatürk Evlerinden çok daha farklı ve çok daha özel olan Ergene Belediyesi Atatürk Evi Müzesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evinin birebir aynısı olan Ergene Belediyesi Atatürk Evi Müzesi içinde binlerce tarihi eşya da mevcut. Hafta içi ve hafta sonunda gerek öğrenciler gerekse aileler tarafından ziyaret edilen Ergene Belediyesi Atatürk Evi müzesini hayranlıkla gezen ziyaretçiler böylesine güzel bir projenin Ergene’ye kazandırılmasında başta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel olmak üzere emeği geren herkese teşekkürlerini ilettiler.

Yapının giriş katında yer alan odada ilköğretim öğrencilerine ve çocuklara yönelik Atatürk’ü anlamak ve anlatmak başlığı altında “Müzede Bir Gün Atölyesi” ve aktiviteler düzenleniyor. Yine aynı katta başka bir oda da barkovizyon odası dizayn edildi ve bu oda da Atatürk’ün doğumundan ölümüne kadar olan hayatının Türkçe olarak sesli ve görsel anlatımı yapılıyor. Oluşturulan Atatürk ile hatıra köşesine gelen vatandaşlar hem Atatürk’ün silikon heykelleri ile fotoğraf çekiliyor hem de hazırlanan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazıyor. Atatürk’ün çocukluğunun, öğrencilik döneminin ve askeri hayatının yer aldığı Ergene Belediyesi Atatürk Evi Müzesi zemin kat ile birlikte 1. Kat ve 2.Kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor.

Ergene Belediyesi Atatürk Evi Müzesi Fatih Kızıltoprak Caddesi Marmaracık mahallesinde Ergene Belediyesi ek hizmet binası yanında yer alırken, pazartesi günü hariç diğer günler sabah saat 10.00 ile 19.00 arasında ziyarete açıktır.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKANIMIZ AKAY’DAN ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİÖnceki Haber

BAŞKANIMIZ AKAY’DAN ÇOCUKLARA KARNE HEDİ...

Ergene Kırkgöz Gençlik Spor Şampiyon OlduSonraki Haber

Ergene Kırkgöz Gençlik Spor Şampiyon Old...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar