282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Ergene Belediyesi Çanakkale yolunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene Belediyesi Çanakkale yolunda
Abone ol
13-18 Mart tarihleri arasında Çanakkale Şehitliği’ne gerçekleştirilecek 57. Alay Vefa Yürüyüşü için, Tekirdağ tarihi valilik binası önünde tören düzenlendi. Törene ve yürüyüş heyetine Ergene Belediyesi ekibi de katıldı.

Tekirdağ Valis Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç,  yürüyüşe destek veren kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende 26. 27. 57. Alayları Yaşatma Araştırma Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Selim Yılmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise, Çanakkale savaşının insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük savaşlardan biri olduğunu ifade ederek bu savaşa Tekirdağ'dan da bir alayın katıldığını söyledi.  

 

Vali Yıldırım, “Bu alay, 57. Alaydır ve Komutanı Hüseyin Avni Bey'dir. 22 Şubat 1915 tarihinde törenle sancağı verilen 57. Alay, 23 Şubat 1915 tarihinde Çanakkale'ye doğru yola çıkarak 26 Mart 1915'te Çanakkale Bigalı Köyü'ne varmıştır. Göstermiş olduğu büyük kahramanlıkla dünya tarihine geçen 57. Alay: milletimizin inancını, savaş gücünü, kuvvet ve kudretini bütün dünyaya bir kez daha ispat etmiştir. 1915'te başlayan kutlu yürüyüşü bize unutturmayan ve 57. Alay'ı yaşatan bu yürüyüşün, aynı coşkuyla ve aynı özgüvenle devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından, komite üyeleri ve yürüyüş heyeti, Çanakkale’ye uğurlandı. Heyette her yıl olduğu gibi bu yıl da Ergene Belediyesi ekibi de yer aldı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergene Kültür Merkezi’nde bilgisayar kursu başladıÖnceki Haber

Ergene Kültür Merkezi’nde bilgisayar kur...

Süleymanpaşa Belediyesinden sağlık şehitlerimize vefa mevlidiSonraki Haber

Süleymanpaşa Belediyesinden sağlık şehit...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar