Reklamı Geç
müge
282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3443
EURO35.1233
ALTIN2240

Ergene Belediyesi Velimeşe Göleti’nde Çalışmalarını Sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene Belediyesi Velimeşe Göleti’nde Çalışmalarını Sürdürüyor
Abone ol
Ergene Belediyesi tarafından Velimeşe Mahallesi’nde yapımına başlanan Velimeşe Gölet Projesi’nde çalışmalar sürüyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapım çalışmalarına başlanan ve 5 ayda bitirilmesi ön görülen Velimeşe Gölet Projesi’nde başlayan yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

2021 yılında Ergene başta olmak üzere bölgenin en önemli mesire yerlerinde birisi olması beklenen Velimeşe Göleti’nde başlayan yapım çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediliyor.

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği projede gölet çevresine taş döşeme çalışmaları tamamlandı. Yürüyüş yollarının yapımının da tamamlanma aşamasına geldiği Velimeşe Göleti’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen ve bilgiler veren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Yüklenici firma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Proje gölet ve çevresi olmak üzere yaklaşık 18 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Proje dahilinde 4 bin metrekareyi aşkın yeşil alan yapılacak üzerinde ise 11 adet piknik masası bulunacak. Ayrıca gölet üzerinde yürüyüş imkanı sunacak olan iskeleler, yürüyüş yolları ve bu yollar üzerinde banklar ve oturma alanları olacak. Tüm yeşil alan ağaçlandırılacak. 100’den fazla ağaç çalı ve çiçek ile donatılacak. Göletin bir bölgesinde ise kayalık bahçe oluşturulacak ve gölete fıskiyeler ile hareketlilik getirilecek” dedi.

Göletin kafeterya bölgesinde ise amfi basamakları yapılarak gölet seyir alanı oluşturulacağını da sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “170 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 250 metrekare yapı alanı olan kafeteryada proje içerisinde olacak. Ayrıca üzeri güneş ve yağmurdan korunmak maksadıyla örtülü olarak yapılacak olan 80 metrekarelik teras bulunacak. Kapalı alan, restoran alanı,  servis alanı, tuvaletler ile mutfaktan oluşacak olan tesisin giriş çıkış kontrolleri ve güvenlik önlemleri için çevresi perde duvar ve panel çit ile çevrilecek” diye konuştu.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Velimeşe Göleti projesindeki yapım çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını ve halkın hizmetine sunulacağını söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergene Belediyesi Yol Çalışmalarına Devam EdiyorÖnceki Haber

Ergene Belediyesi Yol Çalışmalarına Deva...

Ergene Velimeşespor Deplasmandan Puansız DöndüSonraki Haber

Ergene Velimeşespor Deplasmandan Puansız...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar