Reklamı Geç
müge
282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3387
EURO35.1808
ALTIN2243.8

Ergene Belediyesinde Dayanışmanın En Güzel Örnekleri Yaşanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene Belediyesinde Dayanışmanın En Güzel Örnekleri Yaşanıyor
Abone ol
Ergene Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşamlarına umut olan eşya yardımına ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşının her daim yanında olan Ergene Belediyesi ilçe genelinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım sağlamak adına oluşturmuş olduğu ikinci el eşya yardımları projesi kapsamında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından yatak, çekyat, koltuk, elbise dolabı, halı, perde koltuk, ocak, fırın, televizyon, buzdolabı, oturma odası takımı gibi eşyalar yardımsever vatandaşlardan alınıp ihtiyaç sahibi ailelere götürülüyor. Her yıl yüzlerce aileye katkı sağlayan bu hizmet yardımseverlerin yaptığı desteklerle daha çok kişiye ulaşıyor. İkinci el eşyalar görevli belediye personeli tarafından uygunluğu onaylandıktan sonra vatandaşların adreslerinden ücretsiz olarak teslim alınıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvurularını yapıyor, ardından görevli personel tarafından durumları incelenip onaylanıyor. Sonrasında titizlikle tasnif edilip hazır hale getirilen eşyalar, randevu sistemiyle ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine ulaşıyor.

Yardım Etmek Bir Telefon Kadar Yakın

İhtiyaç sahiplerine bir yardım eli uzatmak isteyen vatandaşlar, hiç kullanılmamış sıfır eşyalarda bağışlayabiliyor. Yıpranmamış, kırılmamış, temiz ve kullanılabilir halde olan tamir ve tadilata ihtiyaç duyulmayan ikinci el eşyalarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak isteyenler Ergene Belediyesinin 444 59 43 numaralı çağrı merkezini aramaları gerekmektedir.

“Sizin Önemsemediğiniz Eşyalar Başkaları İçin Önem Taşıyor Olabilir”

Kullanmadıkları eşyaları ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere Ergene Belediyesi ile iletişim kurmaya davet eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sosyal belediyecilik anlamında çok önemli çalışmaların altına imza atıyor. İkinci el eşya yardımları da bunlardan bir tanesi. Gerçek anlamda bir ihtiyaç sahibine ulaşmak kadar güzel bir hizmet yoktur. Sizin önemsemediğiniz bir eşya başkaları için önem taşıyor olabilir. Bunu göz ardı etmeyen tüm vatandaşlarımızı ikinci el yardımlara destek vermeye davet ediyorum. Tüm ilçe sakinlerimizin bu destek çağrısını dalga dalga yayılan bir iyilik hareketine çevireceğinden şüphem yoktur. Çünkü paylaşmak bu toprakların genlerinde ve geleneklerinde vardır. Dayanışmanın en güzel örneklerini vermiş olduğumuz Ergenemizde birlikteliğimizi sürdürecek bu zorlu pandemi sürecinde el birliği yapmaya, komşuluk hukukunu geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlıkta Öncü Kent Ergene BelediyesiÖnceki Haber

Sağlıkta Öncü Kent Ergene Belediyesi

Trakya Belediyeler Birliği Toplantısına Ergene Belediyesi Ev Sahipliği YaptıSonraki Haber

Trakya Belediyeler Birliği Toplantısına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar