282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.496
EURO34.9443
ALTIN2429.3

Ergene Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Abone ol
Ergene Belediyesi Personel A.Ş ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzaların atılmasının ardından konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Belediyemize ve tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Ergene Belediyesi iştiraki olan EBSAN A.Ş. ile Belediye İş Sendikası Trakya Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Türkiye hakikaten zor bir süreçten geçiyor. Emin olun bunu bizler de biliyoruz, sizler de biliyorsunuz. El ele bugüne kadar hep beraber geldik. İnşallah bugünden sonra da daha özverili bir şekilde çalışmalarımızla, vatandaşımıza daha çok güler yüzle yapıcı bir şekilde gayretli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Yeni toplu sözleşmememiz belediyemize ve tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Bizler de özveri ile çalışıyoruz, çalışmaya da devam ediyoruz diyen Başkan Yüksel, “Belediyecilik sadece yol kanal ve sudan ibaret değil. Sosyal faaliyetlerde de biz vatandaşımızın yanında olduk. Bugüne kadar uyum içerisinde çalıştık, bugünden sonra da uyum içerisinde çalışmak isteriz. Biz burasını hiçbir zaman siyasi bir kurum olarak değerlendirmedik. Herkesin emeğine saygı duyduk, saygı duymaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

Sözleşme şartlarının son derece iyi olduğunun da altını çizen Başkan Yüksel, “Sözleşme şartlarına bakıldığı zaman da çevre belediyelerin çok üzerinde ekonomik olarak çalışanlarımıza destek verdiğimizi düşünüyorum. Bu sözleşme sürecinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sonuçta uzlaşıcı bir durumla bu noktaya geldik. Gönül ister ki daha iyi rakamlar verelim, daha iyi şartlar sunalım. Daha önce de dediğim gibi belediyeler ticari kurum değil” şeklinde konuştu.

Başkan Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Toplu iş sözleşmemiz hayırlı ve uğurlu olsun. Sizlerle beraber çalışmaktan her zaman onur ve gurur duyuyorum. Hiç kimseyi bugüne kadar ötekileştirmedik.  Kimseyi siyasi konumla değerlendirmedik, değerlendirmiyoruz. Herkese önce insan gözüyle, emekçi gözüyle baktık ve öyle de bakıyoruz. Bunun da altını özellikle çizmek istiyorum. Toplu sözleşmemiz tüm arkadaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.”

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan EBSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Durmaz ise, “Bu sene toplu iş sözleşmemizin yenilenme dönemiydi. Sendika ile yapılan bir dizi görüşmenin ardından mutabakat sağlandı. Yapılan ön protokol ile de tüm çalışanlar maaşlarını zamlı olarak aldılar. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Herkesin, hepimizin geçim sıkıntıları var. Bizler işveren tarafı olarak başkanımızın talimatı ile sizlerin şartlarını belediyemizin imkanları dahilinde nasıl iyileştirebiliriz, sizleri enflasyona nasıl ezdirmeyiz diye elimizden geleni yapmaya çalıştık. Sizlere sağladığı imkanlar itibariyle iyi bir sözleşmeye imza atacağız. Bu sözleşmede emekleri olan ve her zaman personelden taraf olan başta Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel olmak üzere sözleşmenin hazırlanmasında ve imza altına alınmasında emeği olan herkese yapıcı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmemiz hepimize hayırlı olsun” dedi.

Sözleşmeye imza atan Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik de, “Mayıs ayı içerisinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri nihayete erdirilmiş durumda. Belediye başkanımızla beraber toplu sözleşmemizi imzaladık. 1 ay önce yapmış olduğumuz ön protokol ile zamlarımızı da aldık. Burada kendilerine teşekkür ediyorum. Böyle bir dönemde böyle bir zamanda, zamların üst üste geldiği, fakat enflasyonun tam olarak net bir şekilde açıklanmadığı gerçek enflasyonun yüzde 180 ama hükümetin enflasyonunun yüzde 80’lerde olduğu dönemde bir sözleşme imzaladık. Sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olan ve iki yıllık dönemi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza altına alındı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan: “Malkara’ya Aşığız”Önceki Haber

AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan: “Malka...

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri ÇINAR'dan ZiyaretSonraki Haber

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar