282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6

Ergene Belediyesi’nden Atatürk’ü anma programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene Belediyesi’nden Atatürk’ü anma programı
Abone ol
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü dolayısıyla Ergene Belediyesi tarafından anma programı düzenlendi.

Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından hazırlanarak sahnelenen anma programına Ergenedeki siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları da katkı verdi.

 

Ergene Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılışında konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıl dönümde kendisini rahmet ve minnetle anıyorum. 57 yıllık yaşamına birçok savaşı ve başarıyı sığdıran, işgal altında ve bitmiş sayılan topraklarımızda kurtuluş mücadelesini başlatarak modern Türkiye Cumhuriyeti kurarak bizlere emanet eden ulu önder ve silah arkadaşları sayesinde bugün bir arada hür ve özgür olarak yaşayabiliyoruz. Çetin mücadeleler sonucu savaş meydanlarında kazandığı başarıları hayatın her alanında gerçekleştirdiği reformlar ile taçlandırmış ve ilelebet payidar kalacak olan Türkiye Cumhuriyetinin ebedi başkomutanı olarak gönüllerimizde yer etmiştir” dedi.

 

Onu yalnızca 10 Kasımlarda değil hayatın her alanında her gün anmak ve anlamak tüm vatandaşlarımızın boyun borcudur diyen Başkan Yüksel, “Bizler yerel yöneticiler olarak açmış olduğu yolda, gösterdiği hedeflere durmadan yürümeye ant içtik. O’nun tarihe geçen birçok sözünü kendimize görev edinerek, ‘vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır’ düsturuyla çalışmalarımızı ilçemiz genelinde durmadan sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Başkan Yüksel ayrıca, “Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmek amacıyla var gücümüzle çalışarak geleceğimizin teminatı gençlerimize, laik, demokratik ve yaşanabilir bir Türkiye Cumhuriyeti bırakmak gayesindeyiz. 83 yıl önce bugün aramızdan ayrılan onun yalnızca naçiz vücududur. Ardında bıraktığı fikirler, temelini attığı kurumlar ve hedef gösterdiği amaçlar bizleri geleceğe taşıyacak olan ve hiçbir zaman unutmayacağımız değerlerdir. Ölüm yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir askeri olarak gururla diyorum ki, yaşasın cumhuriyet, yaşasın Türkiye cumhuriyeti. Ne mutlu Türk’üm diyene” şeklinde konuştu.

 

Atatürk’ün hayatı ve son yolculuğuna ilişkin görüntülerin yer aldığı video gösterimi ile başlayan programda şiirler okunarak oratoryo sunuldu. Temsili Atatürk’ün sahneye gelerek vals yaparak zeybek oynadığı anlar izleyicilerden büyük alkış aldı.

 

Bir buçuk saat süren ve büyük emekler sonucu hazırlanan program izleyenlerden tam not aldı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti’li Aksal: Tarım ve hayvancılık çalışmalarını sağlam zeminde yükselttikÖnceki Haber

AK Parti’li Aksal: Tarım ve hayvancılık...

Ergene Velimeşespor galibiyeti kaçırdı Ergene Velimeşespor 0 – 0 Diyarbekirspor A.Ş.Sonraki Haber

Ergene Velimeşespor galibiyeti kaçırdı E...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar