282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.3839
EURO34.7797
ALTIN2394.3

Ergene Belediyesi’nden ücretsiz satranç eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene Belediyesi’nden ücretsiz satranç eğitimi
Abone ol
Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen ücretsiz kurslara bir yenisini daha ekledi. 7 ila 14 yaş arası çocukların katılabileceği ücretsiz satranç kursunda eğitimler başladı.

Ergene Belediyesi Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlediği kurs ve eğitimlere bir yenisini daha ekledi. Açılan yeni kurs olan satranç kursunda alanında tecrübeli ve uzman eğitmen kadrosu ile satranç sporunda gelişmek isteyen çocuk ve gençlere eğitimler veriliyor.

 

2008 – 2009, 2010 – 2011, 2012 – 2013 ve 2014 – 2015 doğumlular olmak üzere toplam 4 ayrı grupta düzenlenecek olan kurslar Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek.

 

Ücretsiz satranç kursundan yararlanmak isteyenlerin Ergene Kültür Merkezine müracaat edebileceklerini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemisi nedeniyle yüz yüze gerçekleştirilen kurs ve eğitimlere ara vermek ya da kısıtlı kontenjanlarla gerçekleştirmek zorunda kalmıştık. Şimdi ise eğitimlerimize yeniden hız verdik” dedi.

 

İyi bir eğitim aracı olan satranç ile çocuklarımızın problem çözme yeteneklerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “Ücretsiz satranç eğitimi ile aylardır evlerinde olan çocukların tablet, televizyon ve bilgisayar ortamından uzak kalarak sosyalleşmelerine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca satranç eğitiminin önümüzdeki süreçte çocukların derslerindeki başarılarını da arttıracaktır. Satranç oynayan çocuklar planlı hareket etmenin önemini daha küçük yaşlarda kavrayarak bu yeteneğe ve özelliğe sahip olacaklar. Başarının ancak sistemli ve disiplinli bir çalışma ile geldiğini de göz önüne alırsak kurslarımıza katılan çocuklar satranç sayesinde kurallara uymayı, dostça ve arkadaşça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi ve kazananı tebrik etmeyi de öğrenecekler” diye konuştu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müzeleri Ziyaret Eden Okullara Teşekkür Belgesi VerildiÖnceki Haber

Müzeleri Ziyaret Eden Okullara Teşekkür...

ÇORLU İÇİN GURUR TABLOSUSonraki Haber

ÇORLU İÇİN GURUR TABLOSU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar