282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5628
EURO34.9134
ALTIN2429.4

ERGENE HALKI DÜZENLİ DEPOLAMA ALANINA KARŞI!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ERGENE HALKI DÜZENLİ DEPOLAMA ALANINA KARŞI!
Abone ol
Marmaracık Mahallesi Mevkiinde Geçmiş Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün tarafından 3 Sınıf Düzenli Depolama Tesisi projesinin ÇED Toplantısı’nda Ergeneli vatandaşlar ve çevreciler tesise karşı olduklarını söyledi.

26. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün tarafından Ergene ilçesi, Marmaracık Mahallesi sınırları içerisinde “3. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi” projesinin yapılması için Yulaflı Mahallesinde bulunan bir kahvehanede Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince “Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı” gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediyesi Başkanı Rasim Yüksel, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayları Mustafa Ülkem Uruk ve İsmail Çelebi, Trakya Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Doğan Durmaz, Ergene Kent Konseyi Başkanı Özkan Kurtuluş, Kent Bilimci, Jeoloji Mühendisi ve DEVRİM Web TV Program Yapımcısı Semanur Saygın Özay, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin, Çevre Dernekleri Başkan ve Temsilcileri, STK’lar ve Ergene halkı ile basın mensupları katıldı.

BÖLGEMİZDE KANSER ORANLARI HIZLA ARTMAKTA!

Ergene Belediyesi Başkanı Rasim Yüksel, “Biz vatandaşımızın hak ve hukukunu savunmak için buradayız. Böyle bir depolama alanının burada olmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Hukuksal mücadelemizi de sonuna kadar getireceğiz. Halkımız ve muhtarlarımız tepkisini gösteriyor. Yerleşim yerine çok yakın! Yakın yerde de Devlet Hastanesi planlanıyor. Ne kadar zararsız olduğu düşünülse de halkımızın sağlığını etkileyeceğini düşünüyoruz. Yangından mal kaçırır gibi projeyi hızlandırıyorlar. PAKOP için de mücadelemiz devam ediyor. Kesinlikle orada da karşı duruşumuzu sergiliyoruz. PAKOP’a izin veren oraya da izin verecektir. Suyumuz, havamız kirli. Bölgemizde kanser oranları her geçen gün hızla artmakta. Bunlar bölgemizi oldukça fazlasıyla etkiliyor. Sonuna kadar hukuksal mücadelemizi yapacağız. Göreve geldiğimiz günden beri doğayı ve havayı kirleten firmalarla mücadelemiz devam ediyor. Türkiye’de her şey rant üzerine kurulmuş. Eski milletvekili sıfatını kullanarak bu projeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar. Kesinlikle bu proje burada olmamalı. Bu alanda kum alındı ve artık ağaçlandırılması gereken bir yer. Tamamen yerleşim alanı içinde olan bir proje. Artık burasının ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesi lazım.” dedi.

İNSANLARA OLDUKÇA FAZLA ZARARI OLACAK BİR PROJE!

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Mustafa Ülkem Uruk ise yaptığı açıklamada “Bugün Ergene’de kum ocağı olarak işletilmiş bir yerin atıklarla doldurularak bir depolama alanı yapılacak. Çevre sağlığına ve insanlara oldukça fazla zararı olacak bir proje. Yerleşim yerine ve yapılacak olan Devlet Hastanesine çok yakın olması konusunda ve yeraltı sularının kirletilmesi konusunda endişelerimiz var ve bu konuda da itirazlarımızı sunacağız. Eski tecrübelerimize dayanarak söylüyorum. Bu toplantının başka mahallede yapılması bile değişik bir durum. Bu işleri yapanlar sabıkalı oluyorlar ve dikkatli bir şekilde dinleyeceğiz.” diye konuştu.

ERGENE HALKI BU TOPRAKLARDA TARIM YAPILMASINI İSTİYOR!

Trakya Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Doğan Durmaz, “Çevre konusunda duyarlı vatandaşlarımız ve çevrecilerle bugün buradayız. Ergene halkı bu topraklarda tarım yapılmasını istiyor. Çevreye hiçbir katkısı olmayacak böyle bir tesisin karşısındayız ve olmaması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ergene Kent Konseyi Başkanı Özkan Kurtuluş ise yaptığı açıklamalarda “İki büyük mahallemizin etkileneceği bir alan. Yeşiltepe ve Cumhuriyet Mahallelerimiz bu projeden oldukça fazlasıyla etkilenecek. Dilekçelerimizi hazırladık ve itirazlarımızı sürdüreceğiz. Elimizden geleni Ergene Kent Konseyi olarak sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarlaya devrilen araçtaki 6 kişi yaralandıÖnceki Haber

Tarlaya devrilen araçtaki 6 kişi yaralan...

Çorlu’da Gençlik Haftası Coşkuyla KutlanacakSonraki Haber

Çorlu’da Gençlik Haftası Coşkuyla Kutlan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar