282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5915
EURO34.7846
ALTIN2498.8

“Ergene’nin Başpehlivanı Benim”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ergene’nin Başpehlivanı Benim”
Abone ol
Bu yıl 660.’sı gerçekleştirilecek olan tarihi Kırkpınar güreşlerinde dualı çayıra çıkacak olan başpehlivanlardan Hüseyin Gümüşalan ve eski başpehlivan Gökhan Arıcı’yı Velimeşe’deki spor tesislerinde misafir eden ve başpehlivan Gümüşalan’a başarılar dileyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene’nin de başpehlivanı benim” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına Tarihi Kırkpınar Güreşlerine katılacak olan Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan ve antrenörü Gökhan Arıcı’yı Velimeşe’deki spor tesislerinde misafir eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel dualı çayıra çıkacak olan başpehlivana başarılar diledi.

Hüseyin Gümüşalan’ın hem antrenörü, hem de ustası olan başpehlivan Gökhan Arıcı da Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkür ederek, “Başkanımız sağ olsun yağlı güreşlere çok emek verdi. 12 senedir buraya geliyoruz. Burada yıllarca güreşlere katıldık. Kırkpınar’a giderken de Ergene’den geçip gitmeye gönlümüz el vermedi kendisine uğrayarak halini hatırını sormayı istedik. Kendisine misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyorum.

Bugünkü görüşmemize Yavuz Akpınar vesile oldu diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “ Yavuz abi her sene güreşçileri Kırkpınar’a uğurluyordu bu sene Velimeşe tesislerimizde bir araya geldik. Güreş bizim ata sporumuz. Türk gibi güçlü sözünü biz güreş sayesinde dünyaya duyurduk. O yüzden güreş bizim milli sporumuz, ata sporumuz. Güreş sevgisi de bana atadan, dededen geliyor. Rahmetli dedem güreşi çok severdi biz de güreşçilerimize bugüne kadar sahip çıktık, geleneği devam ettirdik. Pandemi dolayısıyla bu sene yapamadık ama inşallah Allah’ın izniyle seneye geleneksel güreşimizi devam ettireceğiz. Bu sene bizim favorimiz Hüseyin dualarımız onunla olacak. Allah’ın izniyle Hüseyin bu sene derece yapacak ve dönüşünde biz yine burada beraber olacağız. Kendilerine bir kez daha başarılar diliyorum.

Ergene Belediyesi’nin sporun ve sporcunun dostu olduğunun altını çizerek spora olan yatırım ve destekleri hakkında da konuk başpehlivanlara bilgiler veren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel daha sonra Tekirdağ’ın profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olarak 2. Ligde mücadele eden Ergene Velimeşespor’un maçlarını oynadığı Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nu Naim Süleymanoğlu spor tesislerini ve Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nu inceleyerek yapılan çalışmaları aktardı. Başkan Yüksel başpehlivanların ziyaretleri sırasında kendisinin de Ergene’nin Başpehlivanı olduğunu kaydetti.

3 Kez Üst Üste Başpehlivan Olana Daimi Altın Kemer

Kırkpınar’da başpehlivanlara verilen altın kemer başpehlivanlık unvanını 3 kez üst üste kazanan güreşçilere ebedi olarak veriliyor. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’de bir dönemi Velimeşe Belediye Başkanlığında iki dönemi de Ergene Belediyesi’nde olmak üzere 3 dönem üst üste belediye başkanlığı seçimini kazanmıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Er Meydanı’nda son hazırlıklar yapılıyorÖnceki Haber

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ön...

YAYA GEÇİTLERİ YENİLENİYORSonraki Haber

YAYA GEÇİTLERİ YENİLENİYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar