282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.3813
EURO34.7345
ALTIN2435.0

Gazeteci Günalan’dan 34 yıllık Edirne fotoğrafları sergisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteci Günalan’dan 34 yıllık Edirne fotoğrafları sergisi
Abone ol
Gazeteci Günalan’dan 34 yıllık Edirne fotoğrafları sergisi

Uğur AKAGÜNDÜZ/EDİRNE, (DHA)-EDİRNE’de gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Behiç Günalan’ın 1988 yılından günümüze 34 yıl boyunca kentte çektiği fotoğraflardan oluşan sergi düzenlendi. Edirne Kent Müzesi’nde düzenlenen sergide, Günalan’a ait 22 fotoğraf, sanatseverlerle buluştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları  Ertuğrul Tanrıkulu ve Selçuk Çakır, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz, kentteki fotoğraf sanatçıları ve sanatseverlerin bir araya geldiği sergide, Behiç Günalan’ın başta Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camisi olmak üzere kentin çeşitli tarihi bölgelerinde yaşama ait fotoğrafları sergilendi. Serginin açılış töreninde konuşan Günalan, 1988 yılından günümüze Edirne’de fotoğraf çekmeye devam ettiğini belirterek, ”1988’den beri Edirne içerisinde çok yoğun fotoğraf çekiyorum. Ama dışarıdan baktığınız zaman bir kent fotoğrafçısından çok, o kenti yaşamıyla, habitatıyla, kültürüyle, geleneğiyle, göreneğiyle, sosyolojisiyle birlikte yansıtmayı seviyorum. Hep böyle örnekler üretmeye çalıştım. Edirne’nin plakası 22 ve biz de 22 fotoğrafla sınırlandırdık” dedi.

‘EDİRNE’DE AKLA GELEN İLK İSİM’

Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Günalan’ın fotoğraf sanatında marka isimlerden biri olduğunu belirterek, ”Behiç Günalan, kendi içinde bir marka. Yine olağanüstü güzel fotoğrafları var. Edirne’de fotoğraf alanında ne varsa ilk akla gelen isim Behiç Günalan” dedi. Günalan, sergisinin açılış kurdelesini protokol ve katılımcılarla birlikte kesti. Günalan’a ait 22 fotoğrafın yer aldığı sergi, 12 Haziran pazar gününe kadar açık kalacak. (DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de yazlıktan 500 bin lira değerinde döviz ve pırlanta çalındıÖnceki Haber

Edirne’de yazlıktan 500 bin lira değerin...

Bıçaklayıp, başında sela okuduSonraki Haber

Bıçaklayıp, başında sela okudu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar