282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2118
EURO34.8095
ALTIN2419.6

GELEN ZAMLAR BELEDİYE ÇALIŞMALARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GELEN ZAMLAR BELEDİYE ÇALIŞMALARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR!
Abone ol
Akaryakıt fiyatlarının, beton fiyatlarının yolda kullanılan malzeme fiyatlarının, işçilik maliyetlerinin yükseldiğine dikkat çeken Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, geçen yıl yapılan işlerin maliyeti bu yıl 3 katına çaktı dedi.

Son günlerde akaryakıta ve diğer ürünlere yapılan zamların belediye çalışmalarını etkilediğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, her şeyin arttığı bir ortamda belediyelerin bunlardan etkilendiğini söyledi. Geçen yıl yapılan işlerin bu yıl 3 katına çıktığını belirten Başkan Sarıkurt, belediyeler için iş yapmanın proje üretmenin dünden daha zor hale geldiğini ifade etti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Ülkemizdeki tüketim fiyatlarının artışlarından Belediye Başkanlıklarının etkilenmemesi mümkün değil! Birçok belediyede 2023 yılına girerken 2022 yılında yapılan bütçelerde revizyonlar ek bütçeler yapmak zorunluluğu doğdu. Bugün betonun, akaryakıtın, yolda kullanılan bitümün fiyatı işçilik maliyetleri her biri olağan üstü düzeyde değişti. Dolayısıyla bütün belediyelerimiz için artık iş yapma, projeleri yapmak dünden daha zor hale geldi. Geçtiğimiz dönemlerde bazı basın mensuplarımız Masal Parkın maliyetiyle ilgili bazı eleştiriler ortaya koymuşlardı, bugün o rakamlarla duvarları yapmak ya da oyun gruplarını yapmak daha meşakkatli hale geldi. Bugün sabah arkadaşlarla beraber bütçemiz ihtiyaç duyacağımız kaynağımız geçtiğimiz yıl yaptığımız bütçeyle bu yıl yaptığımız bütçe arasında ki ilişki ve neyi ne kadar yapabileceğimize yönelik değerlendirmeler yaptık. Biliyorsunuz sıklıkla yapılandırmalar geliyor. Türkiye Belediyeler Birliği’nin Marmara Belediyeler Birliğinin hazırladığı raporlarda belediye gelirleri arasında ufak farklılıklar olmakla birlikte belediye gelirlerinin büyük bir kısmını merkezi idareden hepimizden toplanan vergilerin belli bir oranı veriliyor ve yerelde emlak vergilerinden oluşuyor. Ne yazık ki ülke sorunlarımızı örtmeye çalışarak gidiyoruz. Bugün ekmek 7 lira mı olacak 7 lira 50 kuruş mu olacak bunları tartışıyoruz. Etin sütün yumurtanın fiyatları bambaşka yerlere geldi. Düne kadar dost olanlar bugün düşman oldu, üç harfli AVM’ler artışlardan sorumlu tutuluyor ama bir yandan da motorlu taşıtlar vergisi, akaryakıta gelen zamlar elektriğe doğalgaz gibi harcamalarında olağan üstü arttığını söylemem lazım!” dedi.

ÜLKELER BATMIYOR ANCAK MİLLET FAKİRLEŞİYOR

Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Belediyeler özelinde şunu vurgulamaya ihtiyaç duyuyorum. Geçen yıl yaptığımız işi bu yıl yapmaya kalksak geçen yıl ayırdığımız bütçenin en az 3 katını ayırmamız lazım. Gelirlerimizin artışına yönelik vatandaşların durumunu da görüyoruz. Yansıyan zamlar kadar belediyedeki harçlarda zam yansıtmadık yansıtmamak içinde elimizden geleni de yapıyoruz. Bazen eleştiri konusu olsa da yapmak istediğimiz şeylerden vazgeçmek zorunda kalıyoruz. İdaremizi olağanüstü borçlandırmamak iş yapanlara çalışanlarımıza mahcup olmamak adına. Ben tekrar altını çizerek vurgulamam lazım. Olan olumsuzlukları doğru platformda doğru şekilde aklı bilimi fikri kullanarak değerlendirme yapmadığımız her yıl yaşam hepimiz için daha zor hale gelecek.  Kamu idareleri adına çok daha zor hale gelecek. Bugün bu sadece bir siyasi partiyle alakalı değil dünyada bunun örnekleri var, bu matematiksel işlemleri doğru yapmayan herkesi belli zaman sonunda zorluklar bekliyor. Elbette ülkeler batmıyor ancak millet fakirleşiyor. Araba almak isteseniz bankaya gitseniz kredi vermiyorlar en basitini söylemek gerekiyorsa. Düne kadar alınabileceğini düşündüğümüz daireler şehrimizde çok yüksek fiyatlara çıktı. Allah hepimize kolaylık versin.” ifadelerini kullandı.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADIÖnceki Haber

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ 24 TEMMUZ BASIN BAY...

LOZAN SİYASAL BİR UTKU ESERİDİR!Sonraki Haber

LOZAN SİYASAL BİR UTKU ESERİDİR!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar