282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3745
EURO34.9788
ALTIN2325.5

GENÇLERİN BİLİMSEL ÇALIŞMALARI YEREL YÖNETİMLERE IŞIK TUTACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GENÇLERİN BİLİMSEL ÇALIŞMALARI YEREL YÖNETİMLERE IŞIK TUTACAK
Abone ol
TRAKYA Belediyeler Birliği tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi iş birliğiyle kurulan, bölgenin ve yerel yönetimlerin gelişimine önemli katkılar vermesi planlanan alalında uzman birçok akademisyenin yer aldığı Yerel Yönetimler Bilim Kurulu meyvelerini vermeye başladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmada, yerel yönetimlere ve bölgeye katkı sağlayacak yüksek lisans tezlerinin; enstitü ve Trakya Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilen itinalı bir çalışmayla yerel yönetimlere ulaştırılması hedefleniyor.

TEZLER İTİNAYLA SEÇİLDİ

Tekirdağ İl ve İlçelerinin yanı sıra yerel yönetimleri ve bölgeyi konu alan yerel yönetimlere ulaştırılması hedeflenen yüksek lisans tezlerinin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından özenli bir çalışmayla 1000’in üzerinde tez arasından bizzat seçilerek 48 teze indirildiği kaydedildi.

Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi paydaşlığında gerçekleşen çalışma neticesinde ilgili yüksek lisanstez çalışmaları Trakya Belediyeler Birliği resmi web sitesi olanwww.trakya.gov.tradresinde; tez adları, yazarları, danışmanları, yılı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Tez Merkezi numaralarının (YÖK) tez merkezinin linkinin verilmesi suretiyle yayımlanacağı kaydedildi.

YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN BİLİMSEL ÇALIŞMLARINDAN FAYDALANILABİLECEK

Bu çalışmayla birlikte Trakya’da ki yerel yönetimlerin, yüksek lisans öğrencilerinin bölgeye yönelik hipotezlerine ve bilimsel çalışmalarına ulaşabileceğinin böylelikle bölgemizin ve yerel yönetimlerimizin gelişimine önemli katkı sağlanabileceğinin altı çizildi.

BAŞKAN ALBAYRAK’TAN TEŞEKKÜR

“48 ADET TEZ YER ALIYOR”

Trakya Belediyeler Birliği Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Bilim Kurulu’nun gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla ilgili tüm akademisyen ve bürokratlara teşekkürlerini iletti.

Başkan Albayrak konuyla ilgili açıklamasında, “Trakya Belediyeler Birliği olarak yeni dönemde çalışma performansımızı oldukça arttırdık. Sistemimiz oturdu ve her geçen gün yoğunlaşma aşamasında olan programlarımız dâhilinde üye belediyelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Yakın zamanda oluşturmuş olduğumuz bilim kurulumuz da sistemimizin çok önemli bir parçası ve olabildiğince çalışmalarımıza dâhil oluyor. Bilimi ve gençleri çok önemsiyoruz. Bu vesileyle hem gençlerimizin bölgemize ve kentimize yönelik bilimsel çalışmaları değerlendirilmiş olacak hem de yeni nesil bir belediyecilik anlayışıyla,‘’bilimle entegre’’ yerel yönetim anlayışı söylemimizin altını doldurmuş olacağız.’’ İfadelerini kullandı.

 

Başkan Albayrak, ‘’Yerel yönetimler olarak Bilim Kurulumuzun varlığını oldukça önemsiyoruz. 1000’in üzerinde yüksek lisans tezi arasından seçilen, çok değerli hipotezlerin bulunduğu ve48 adet tezin yer aldığı çalışma programımız ile yerel yönetimlerimize önemli bir hizmeti daha sunmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bu çalışmada büyük emeği olan başta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi RektörüProf.Dr. Mümin Şahin, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Faruk Açıkgöz’ e beraberinde kurulumuzda olan ve destek veren tüm akademisyen ve bürokratlara, yerel yönetimlerimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alfa Romeo’dan mart ayına özel kampanyaÖnceki Haber

Alfa Romeo’dan mart ayına özel kampanya

Başkan Yüksel’den Miraç Kandili MesajıSonraki Haber

Başkan Yüksel’den Miraç Kandili Mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar