Gençlik ve Spor Bakanlığı 4 Bin 400 Personel Alımı Bugün Başladı!
Gençlik ve Spor Bakanlığı, bünyesindeki açığı kapatmak amacıyla 4 bin 400 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Personel alımına yönelik ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda bakanlık, toplamda 4 bin 400 destek personeli ve koruma ve güvenlik görevlisi alacak.
Başvuruların bugün (9 Ağustos) başladığı ve 18 Ağustos’a kadar devam edeceği ve e-Devlet'ten Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı’na giriş yapılarak başvuru yapılabileceği öğrenildi. Adaylar müracaat edecekleri kadroya göre gerekli olan müracaat belgelerine Resmi Gazete’de yayımlanan ilandan ulaşabilecek.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?
Öte yandan, bakanlığın hangi kadrolarda alım yapacağı da belli oldu. Buna göre, taşra teşkilatı birimlerinde görevlendirilmek amacıyla 2 bin 750 temizlik görevlisi,1150 koruma ve güvenlik personeli ve 500 bakım-onarım görevlisi olmak üzere toplam 4 bin 400 sözleşmeli personel alınacak.
2 bin 750 temizlik görevlisi alımı, geçen yıl yapılan KPSS B grubu KPSS P94 puanı esas alınarak yapılacak. Bunun yanı sıra, yine bu yıl gerçekleştirilen KPSS B grubu KPSS P3 puanı esas alınarak 150 koruma ve güvenlik personeli, 2024 yılı KPSS B grubu KPSS P93 puanı esas alınarak bin koruma ve güvenlik personeli ve KPSS P94 puanı esas alınarak 500 bakım-onarım görevlisi alınacak.