282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Gezici kütüphane aracının ilk durağı Süloğlu oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gezici kütüphane aracının ilk durağı Süloğlu oldu
Abone ol
Gezici kütüphane aracının ilk durağı Süloğlu oldu

Uğur AKAGÜNDÜZ/EDİRNE, (DHA)- KÜLTÜR  ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl alımı yapılan 10 adet gezici kütüphane araçlarından 1 tanesi, Edirne İl Halk Kütüphanesi’ne tahsis edildi. Gezici kütüphane aracının ilk etkinliği, Edirne’nin Süloğlu ilçesinde gerçekleştirildi.

Gezici kütüphanenin ilk etkinliğine; Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Yılmaz, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören, Süloğlu Cumhuriyet Ortaokulu ritim grubunun gösterileri ile başladı. Öğrenciler, klarnet eşliğinde darbuka ve davul ile Trakya yöresinden oyun havaları çalarak gösterilerini sundu.

Edirne Valisi H.Kürşat Kırbıyık, kitabın medeniyetlerin ölçüsü olduğunu belirterek, ”Tarih boyunca da şunu görüyoruz. Bir daha gelişmesi istenilmeyen toplumun ilk kesilen damarı her zaman kültürü oluştur, her zaman kütüphaneler olmuştur. Yeniden gelişmenin önündeki en büyük engel olarak bu görülmüştür. Dolayısıyla bizim medeniyetimiz buna son derece önem vermiş bir medeniyettir. Edirne’de beni en çok heyecanlandıran yerlerden bir tanesi de el yazması eserlerin bulunduğu Selimiye Camisindeki müze kısımdır, hakikaten orada da inanılmaz bir zenginlik göze çarpıyor ve inşallah bu restorasyon çalışmalarının sonucunda da tekrar tüm halkımızın hizmetine sunulacak noktaya gelecektir. Değerli gençler, sevgili öğrenciler, burada bulunan büyükleriniz, bizler belli süreçleri görerek geldik. Eskiden okulların bitirilmesi, diploma alması birçok iş için yeterliydi. İçinde bulunduğumuz mekanın bir okul olması nedeniyle öğretmenlik mesleğinden örnek vereyim. Benim zamanımda öğretmenlerimin bir kısmı lise mezunuydu. Öğretmen lisesi mezunu olmak yeterliydi öğretmen olabilmek için. Sonra dönem değişti. Fakülte mezuniyeti yeterliliği geldi. Herhangi bir fakülteyi bitirdikten sonra mesleki formasyonu aldıktan sonra öğretmen ataması geldi. Sonra bu da geride kaldı ve sadece eğitim fakültelerini bitiren kişilerden öğretmen atanması başladı. Dolayısıyla şunu anlatmak istiyorum. Diplomanın diploma almış olmanın yeterliliği günümüz dünyasında, günümüz Türkiye’sinde her geçen gün azalıyor. Rakiplerinizden öne geçmek istiyorsanız ilave yeteneklerinizin olması lazım. Bazen sahip olduğunuz bir başka yetenek, lisanslı spor faaliyeti gibi ya da dünyaya bakış açınız, sahip olduğunuz genel kültür, derinlemesine sahip olduğunuz uzmanlık bilgisi. Bunları da alacağınız yerler, en başta kitaplardır. Dolayısıyla sizin göreviniz, kendinizi geliştirmek için kitap okumak. Bizim görevimizse, sizlere bu imkanları sağlamak. Çocukluğumuzdan itibaren, ilkokuldan itibaren, eğitim hayatınız boyunca ne kadar çok kitap okursak bunun faydasını hem diğer derslerinizde hem de katılacağınız tüm sınavlarda ziyadesiyle göreceksiniz. Dolayısıyla bugün sizler kendi görevinizi icra ederken biz de kendi görevimizi yapma anlamında gezici kütüphanemizin ilimizdeki ilk organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bugün inşallah başlangıcını yapıyoruz. Bundan sonra da Kültür Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlıklarımızın iş birliğiyle inşallah çokça ve sıkça bu programların değişik yerlerde özellikle ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde sık sık tekrarlanacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

’2 BİNİN ÜZERİNE KİTAP VAR’

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, gezici kütüphanenin ilk durağının Süloğlu olduğunu belirterek, ”Bu yıl içerisinde genel müdürlüğümüz tarafından İl Halk Kütüphanemize 1 adet gezici kütüphane aracı tahsis ediliyor. Gezici kütüphane, yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan kullanıcılara, gereksinim duydukları materyali, içi modern kütüphane amaçlarına göre tasarlanmış, taşıtlar aracıyla hizmet götüren bir kütüphanedir. Kütüphanemizde sadece kitap yok tabii ki. 2 binin üzerinde kitap, süreli yayınlar, akıl zeka oyunları, led TV, projeksiyon var ve bununla birlikte mini buzdolabı, lazer yazıcı var. Bizim amacımız; özellikle Edirne’mizin tüm ilçelerinde, sahil kesiminde, köylerimizde kütüphane aracımızı bu tür etkinliklerle, kütüphane ile tanışamayan sevgili çocuklarımız, vatandaşlarımızı buluşturmak” dedi. 

Konuşmaların ardından gezici kütüphane aracının açılışı gerçekleştirildi. Vali Kırbıyık, öğrencilerle birlikte gezici kütüphane aracını incelerken; öğrenciler de özellikle kütüphanedeki kitaplara ve diz üstü bilgisayarlara ilgi gösterdi. Açılışın ardından Vali Kırbıyık, tören alanındaki resim, zeka oyunları, sikke yapımı atölyeleri ile halat çekme gibi spor gösterileri sunan öğrencileri ziyaret ederek çalışmalarını inceledi.

Süloğlu İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenle hizmete açılan gezici kütüphanede 2 bin adedin üzerinde ve her kesime uygun güncel kitap koleksiyonu, dizüstü ve masaüstü bilgisayar, yazıcı, projeksiyon cihazı, LCD TV, DVD oynatıcı, okurlar için tasarlanmış oturma grubu, birçok akıl-zeka oyunları ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç gibi imkanlar bulunuyor.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de otomobil, bariyere çarptı: 2 yaralıÖnceki Haber

Edirne’de otomobil, bariyere çarptı: 2 y...

Ergene Velimeşespor’da ‘tatlı’ idmanSonraki Haber

Ergene Velimeşespor’da ‘tatlı’ idman

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar