282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3568
EURO35.0124
ALTIN2324.2

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?
Abone ol
Göz çevresinde sarkmış deriyle oluşan fazla kas dokusunun yok edilmesine ve göz çevresinin gerdirilmesi amaçlanarak yapılan estetik işlemlere, göz kapağı estetiği adı verilir. Göz kapağı estetiğinden önce hasta değerlendirmesi yapılır. Yaşın ilerlemesiyle birlikte ciltte doğal olarak sarkmalar meydana gelebilir. Bununla birlikte göz altlarında da torba oluşumu, bollaşma, gevşeme, renk değişimi gibi çeşitli sorunlar oluşabilir. Bu belirtilen cerrahi işlemler ile düzeltilmesi de blefaroplasti nedir sorusunun yanıtıdır.

Blefaroplasti olarak da bilinen bu işlem üst ve alt göz kapağına yapılır ve farklı şekillerde gerçekleştirilir. Üst göz kapağı estetiği, göz kapağı düşüklüğü ameliyatı olarak da tanımlanabilir. Bu bölgedeki fazla deri ve kas dokusu kesilerek çıkarılır. Ameliyattan sonra iz görünmemesi için de kesi, göz kapağı katlanma çizgisinden atılır. Alt göz kapağı estetiği için ise kesi, kirpiklerin hemen altından atılır. Ardından cilt kaldırılır ve buradaki yağ paketçikleri göz altındaki çukura yayılır. Son olarak fazla deri ve kas kesip çıkarıldıktan sonra işlem tamamlanır. Eğer ameliyat sonrası göz altı çöküklüğü devam ediyorsa, göz altına yağ enjeksiyonu yapmak gerekebilir.

Göz Kapağı Estetiği Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyat esnasında kanama eğiliminin artmaması için işlemden en az 15 gün öncesinde, antibiyotik ve aspirin kullanımına son verilmelidir. Ayrıca yaraların iyileşmesini geciktirdiği için göz kapağı estetiği öncesi sonrası sigara ve diğer tütün ürünlerinden uzak durulmalıdır. Beklenmeyen sonuçlar doğurmaması için bu süreçte, bitkisel takviyeler de kullanılmamalıdır. Alt veya üst göz kapağı estetiği sonrası daha iyi bir sonuç almak için dikkat edilmesi gereken şeyler de oldukça önemlidir. 2 gün boyunca gözü yoracak eylemlerden kaçınılmalıdır. Ayrıca doktorun verdiği damlalar ve ilaçlar kullanılmalıdır. 1-2 hafta kadar makyaj yapılmamalıdır; aksi takdirde enfeksiyon kapma riski yaşanabilir. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden direkt korunmak için güneş gözlüğü takılmalıdır.

Üst veya alt göz kapağı estetiği ağrılı bir ameliyat değildir. Ameliyat sonrası gözlerde sulanma, kuruma veya yanma hissi oluşabilir. Dikişlerin alınması için ideal süre 5 gün bulabilmektedir. Genellikle ameliyat sonrası hasta 1 hafta içinde işine dönebilir; ancak görmenin tamamen rahatlaması ve ödemin geçmesi için 2-3 hafta beklemek gerekebilir. Göz kapağı estetiği fiyatları hastanın durumuna, yapılacak olan işleme ve kullanılacak yönteme göre değişiklik göstermektedir.

 

Op.Dr.Çiğdem AKDAĞ KOÇER

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergene Velimeşespor fırsat teptiÖnceki Haber

Ergene Velimeşespor fırsat tepti

Tekirdağ’da fabrika yangını (1)Sonraki Haber

Tekirdağ’da fabrika yangını (1)

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar