282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Gültekin Bozan Yeniden Başkanlığa Seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gültekin Bozan Yeniden Başkanlığa Seçildi
Abone ol
TEKSİF Sendikası Çorlu Şubesi 10. Genel kurulunu tamamladı, tek listeyle gidilen seçimleri Gültekin Bozan tekrar kazandı.

Pazar Günü yapılan genel kurula TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat’ın yanı sıra genel merkez yöneticileri şube başkanlarının katıldı. TEKSİF Sendikası Çorlu Şubesi’nin delegelerinin de katıldığı 10 Olağan Genel Kurula tek listeyle gidildi. Gültekin Bozan’ın tek aday olduğu seçimler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Gültekin Bozan ve TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat birer konuşma yaptı.

BEN SEN YOK BİZ VARIZ

TEKSİF Sendikası Çorlu Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Gültekin Bozan, “Teksif Sendikası çatısı altında ki emekçiler inanın herkesten farklıdır. Onlar işinin namusu, işyerinin evi bildiler. Alın terleri kutsaldır. Yeri gelir çarklar dönsün, bacalar tütsün diye her türlü fedakârlığı yaparlar. Eğer tekstil sektörü kriz dönemlerde covid pandemi dönemlerinde durmadıysa Pazar daraldığında kapıya kilit vurulmadıysa, pamuğa, enerjiye gelen yüksek maliyet sorunları pamuk üretiminde yaşanılan sıkıntılar makinaları durdurmadıysa insanoğlunun doğumdan ölümüne kadar lazım çaputu üretiyorsa insanlık açısından ülkemize katma değer katılıyorsa siz bu emekçilere çalışanlara çok şey borçlusunuz. Biz sizden bu dönem alacaklıyız. Unutmayın ki bu salonda pamuğa can verenler var bu salonda pamuğa nakış gibi işleyenler var bu salonda pamuğa hükmedenler var siz varsınız. Dostlarım siz iyi ki varsınız. Sen ben yok biz varız. Biz varız. Artık biz ezilen harlanan sürekli kaybeden olmak istemiyoruz” dedi. 

EZENİNDE EZİLENİNDE OLMADIĞI HAKÇA BİR DÜZEN İSTİYORUZ

Konuşmasını sürdüren Gültekin Bozan, “Ezenin de ezileninde olmadığı hakça bir düzen istiyoruz. Biz uğruna can verdiğimiz bu topraklarda mutlu, özgür ve refah içinde yaşamak istiyoruz. Soruyorum sizlere dostlarım çok şey mi istiyoruz. Değerli Delegeler bizim için tek bir emekçinin hakkı için verilen kavgadan ona ailesiyle birlikte mutlu huzurlu bir yaşam kurmaktan onurla kazanılmış bir ekmeğin mutluluğundan bir hak mücadelesi kazanmış olmanın gururundan Allah razı olsun demek için uzatılmış bir eli sıkmanın şerefinden daha büyük bir onur daha büyük bir mutluluk yoktur” dedi.

BU EKONOMİK SİSTEMİN SONUNA YAKLAŞIYORUZ, BU SİSTEM İNSANA MUTLULUK VERMEDİ

TEKSİF Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat emekçinin ekonomik olarak çok zor şartlar altında kaldığını ifade etti. 1980 yılında başlayan ekonomik sistemin artık çöktüğüne dikkat çeken Nazmi Irgat konuşmasını sürdürdü: “Bu ekonomik sistem böyle devam ettiği sürece olumsuzlar yaşanmaya devam edecektir. Her ekonomik sistem doğar büyük durağanlaşır ve biter. Bu ekonomik sistemde 1980 yılından bu güne gelen ekonomik sistemde 43 yılda elbette bunun sonuna yaklaşılıyor. Bu ekonomik sistem insanlarımıza mutluluk vermedi refah sağlamadı. Halkın yoksulluğunu giderecek çareler üretmemiz lazım. Yani asgari ücret normal ücret oldu. 36 yıldır her ay yayınladığımız açlık yoksulluk anketlerine baktığımız zaman asgari ücret açlık sınırının altında kaldı” dedi.

DELEGELER SIRAYA GİREREK OYLARINI KULLANDI

TEKSİF Sendikası Çorlu Şubesi delegeleri konuşmaların ardından Çorlu İlçe Seçim Kurulu’nun koyduğu sandıklarda oylarını kullandı. Tek listeyle gidilen seçimlerde delegeler tek tek oylarını kullandı. Gültekin Bozan tekrar TEKSİF Sendikası Çorlu Şube Başkanı seçildi.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırklareli’de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralıÖnceki Haber

Kırklareli’de iki otomobil çarpıştı: 6 y...

Kırklareli’de 1477 düzensiz göçmen yakalandıSonraki Haber

Kırklareli’de 1477 düzensiz göçmen yakal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar