282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4596
EURO34.7622
ALTIN2442.9

Gürkan, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürkan, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri değerlendirdi
Abone ol

EDİRNE (AA) Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri değerlendirdi.

Gürkan, belediyede düzenlediği basın toplantısında "Bitmeyen güreşin efsanesini sürdürmenin" mutluluğunu yaşarken 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güreşlerin ruhuna uygun müsabakalar izlediklerini söyledi.

Gürkan, Kırkpınar güreşlerini ve bu kapsamda kentte gerçekleşen programları değerlendirdi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri gelirlerine değinen Gürkan, "3'te bir oranında bilet satıldı buradan 423 bin lira, ağalık gelirinden 1 milyon 22 bin lira, canlı yayın gelirinden 60 bin lira gelir elde edildi. Giderler bunun çok üzerinde onları daha sonra ileteceğim. Gelecek yılın güreşlerinin güreş ağalığını 3 altın kemerli Seyfettin Selim kazandı, kendisini tebrik ediyorum. Selim 4'üncü altın kemerinde ilk yılını kazandı. Bir anlaşma yapacağız Selim'le 'kemere hak kazansın ama bizi de ekonomik olarak sıkıntıya sokmasın başka kemer takmayalım' diye kendisine de takılacağım" diye konuştu.

Altyapı çalışmaları

Gürkan, geçen haftalarda Edirne'de yaşanan afeti bazı kişilerin altyapıya bağladığını bunun doğru olmadığını ifade etti.

Gürkan, benzer durumların Bursa'da, Rize'de ve hatta Almanya'da yaşandığını bu tür afetler sonucu meydana gelen durumları siyaseten değerlendirmenin siyasi ahlakla bağdaşmadığını vurguladı.

Altyapı çalışmalarının bayramın ikinci gününden itibaren devam edeceğini vurgulayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bayramın 2. gününden itibaren yol bakım çalışmalarına, yeni asfalt çalışmalarına girecekler. Özellikle yeni yerleşimde bozuk yolumuz çok çünkü biz altyapıya yeni yerleşimden başladık. Ağırlıklı olarak asfalt orası. Kilit parke taş olan yollarında teknik anlamda yapabildiğimiz kadarını asfalta çevireceğiz. Kilit parkeyi yapmak istemiyoruz çünkü tonajlı araçlar geçiyor.

Mutlaka dağılıyor, bozuluyor. Ama asfalt öyle değil. Bugüne kadar yaptığımız asfaltın birçoğu altyapı asfaltı, taşıyıcı asfaltlardı. Onlarda bozulmalar olması normaldir. Şimdi bu yıl halk arasında asfalt olarak tanımlanan teknik anlamda aşınma olan asfalt kısmını atacağız. Sonbahara kadar kilit parkeyse kilit parke, asfaltsa asfalt olarak yapılacak. Vatandaşlarımızın hem sıcaklardan hem de pandemiden dolayı çok sıkıntıda olduğunu biliyoruz ama biraz daha sabır istiyoruz."




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’da kurban kesim yerleri belirlendi Önceki Haber

Tekirdağ’da kurban kesim yerleri belirle...

Edirne’de selde elektrik akımına kapılarak ölen Azat’ın organları başka bedenlerde hayat bulacakSonraki Haber

Edirne’de selde elektrik akımına kapılar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar