282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5425
EURO34.8134
ALTIN2497.5

İYİ Kİ VARSIN CUMHURİYET

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Kİ VARSIN CUMHURİYET
Abone ol
Cumhuriyetin ilan edilişinin 97’nci ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü kentte pandemi tedbirleri çerçevesinde büyük bir coşku ile kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan kutlamalar bugün Çerkezköy Kaymakamlığı bahçesindeki etkinliklerle devam etti

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Yasin Aytekin, Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci’nin tebrikleri kabulü ile başlayan etkinlikler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Programda daha sonra Başkan Akay, Cumhuriyetin ilan edilişinin 97’nci ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü dolayısı ile bir konuşma gerçekleştirdi.

HEYECANIMIZI BU SENE PANDEMİ KURALLARI ALTINDA YAŞIYORUZ

“Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97’nci ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümünde herkesi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Vahap Akay, “İki coşkuyu aynı günde yaşadığımız bugünde bitmeyecek, tükenmeyecek Cumhuriyet coşkumuzu, heyecanımızı bu sene pandemi kuralları altında yaşıyoruz. Sağlıklı ve güzel günlerde coşku ve heyecanımızı el ele, kol kola, yan yana meydanlarda buluşarak elbet kutlayacağız, elbet sonsuza kadar yaşayacağız” dedi.

GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ

Çerkezköy’ün, küçük bir kasabadan gelişerek bir sanayi kentine dönüştüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şehrimiz, özellikle 80’li yıllardan sonra hızla büyüyen sanayisi ve hızla büyüyüp gelişen nüfusu ile Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri haline geldi. Son yıllarda büyüme hızı yıllık yüzde 9’ları gören, hızlı büyüme ile Türkiye sıralamasında en önlerde bulunan, Tekirdağ’ın açık ara en hızlı büyüyen kentidir. Ülkenin dört bir yanından işi ve aşı için bu topraklarda buluşan herkesle birlikte kardeşlik içerisinde yaşıyor ve geleceğe umutla bakıyoruz” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY İÇİN, TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Ben geçmişten bugüne bu topraklara hizmet eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve sıhhat diliyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Akay, “Çerkezköy işçisi, esnafı, tüccarı, sanayicisi, kurum ve kuruluşları ile büyümeye, gelişmeye devam edecek. Bizler de aynı azim ve kararlılıkla Çerkezköy için, Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Akay konuşmasına şöyle devam etti: “Ve bugünün diğer adı Cumhuriyet. Yıllarca süren mücadeleden, yıllarca süren savaşlardan sonra acılarla kurulan Cumhuriyet ,kurulduğunda bitti denilen, ancak bittiğinde yeniden başlayan, koruyup kollamak için sonsuza kadar devam edecek olan Cumhuriyet. Gelecek kuşaklara emanet Cumhuriyet. Azmin, cesaretin adı; özgürlüğümüzün, hürriyetimizin simgesi Cumhuriyet. Ayrıcalıkların reddi, yurttaşların eşitliği Cumhuriyet. Gelecek güzel günler için, mutlu yarınlar için, memleketin birliği, beraberliği için hepimizin ayrı ayrı borçlu olduğu Cumhuriyet. Aklın, bilimin yükselişi Cumhuriyet. Gölgesinde ilkleri taşıyan, birçok kahramanı yaşatan, kadına hakkını tanıyan Cumhuriyet. ‘Eşitlik’ diyen, ‘Medeniyet’ diyen, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyen Cumhuriyet. Göklerde dalgalanan Ay Yıldızlı Türk Bayrağı Cumhuriyet. Ve o Cumhuriyetin baş kahramanı, padişahlığı-halifeliği değil Cumhuriyeti seçen, bu güzel toprakları bize vatan yapan, attığı sağlam temelle, devrimleri ile Cumhuriyeti taçlandıran yol göstericimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz. Minnet ve şükranla anıyoruz. Diktiği bayrak inmeyecek, yaktığı ışık sönmeyecek, O’nun izinde, devrimlerinin gölgesinde sonsuza kadar haykırmaya devam edeceğiz. İyi ki varsın Cumhuriyet. İyi ki varsın Cumhuriyet. İyi ki varsın Cumhuriyet.”

Başkan Vahap Akay’ın konuşmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı günün anlam ve önemine dair şiir ve kompozisyonların okunması ile devam etti. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın konuşmasının ardından, kutlama programı halkoyunları gösterileri ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
LÖSANTE’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSUÖnceki Haber

LÖSANTE’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

ATA’ YA ROZETİNİ BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TAKTISonraki Haber

ATA’ YA ROZETİNİ BAŞKAN RECEP TAYYİP ERD...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar