282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5968
EURO34.8015
ALTIN2496.1

KADIN VE ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KADIN VE ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA…
Abone ol
Son günlerde Kadına yönelik şiddet olayları sıklıkla yer almakmaktadır. Ülkemizde yaşanmasından utanç duyulması gereken kadın cinayetlerinin kabul edelebilir, bir gerekçesi bulunmamaktadır.

Teksif Sendikası kadın cinayetleri başta olmak üzere kadına karşı şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu paylaşmaktadır.  Kimi zaman cezaların yetersizliği ve kimi zaman ön plana çıkan cinsiyetçi uygulamalar,kadınlara yönelik şiddetin gerekçesi olmaktadır.Cinsiyet ayırmadan tüm çocuklarımıza şiddetin kötülüğünü anlatmak Türk aile yapısını korumak için atılması gereken ilk adımdır.Öncelikle kadına,kadınlara yönelik bakış açısı değişmelidir. İşyerlerinde insana yakışır çalışma şartlarının sağanması nasıl sendikaların öncelikli sorumluluğundaysa şiddet mağduru insanların korkmadan uğradıkları şiddete karşı gelebilmeleri için onları bilinçlendirmek,cesaretlendirmek de aynı değerdedir.Yaşanan bu acı olayları kınamanın şiddete son vermeyeceğinin farkında olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayreti içindeyiz.Yapılan eğitimlerde toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamak için çaba harcıyoruz,gösteriyoruz. Önemli olan şiddetin hiçbir türüne şiddet uygulayan hiç kimseye tolerans göstermeyecek zihinlerin yetiştirilmesidir.Bu bilinçle birlikte şiddete karşı toplumsal farkındılığa katkı sağlamak için yıllardır çaba harcıyoruz.

    Kadınlarımızın bu toplumda özgürce yaşaması kadın cinayetlerin son bulması şiddete uğrayan hiçbir kadının olmaması içindir. Evde,işte,sokakta,yaşamın her alanında erkeklerle eşit hak ve özgürlüklere sahip olmaları içindir. Biz toplumun ancak kadınlarla birlikte gelişeceğine inanan sendikayız.Bu inancımızı pekiştirerek yolumuzda yürümeye devam ediyoruz.Daha adil daha paylaşımcı daha barışçıl ve sevgi dolu bir dünya için kadınlara güveniyoruz. En kutsal emek anneliktir, en fedakar emekçi kadınlar annelerdir.

    Bir ülkenin değerlerini değiştiren yaşamı var eden varlıklarıyla yaşamlarımızın her anına anlam katan kadınlarımızın ülkemizde ve dünyanın her yerinde kadına şiddettin son bulması dileğimle.İnsanız birlikte varız.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de gümrük kaçağı 7 bin cinsel içerikli ürün ele geçirildiÖnceki Haber

Edirne’de gümrük kaçağı 7 bin cinsel içe...

Haftanın Spor PanoramasıSonraki Haber

Haftanın Spor Panoraması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar