282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4809
EURO34.9873
ALTIN2436.1

Kadınlara Yapılan Her Türlü Vahşeti Kınıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadınlara Yapılan Her Türlü Vahşeti Kınıyoruz
Abone ol
Ergene Kültür ve Sanat Derneği "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle Ergene Kültür Merkezinde tören düzenledi.

Ergene Kültür Merkezinde düzenlenen törene Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Trakya Bölge Temsilcisi Feray Karagöz, Belediye Başkan Yardımcıları ve CHP’li üyeler ile kadınlar katıldı. 

2020 YILINDA 300 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Törende konuşan Ergene Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Zuhal Albayraktar; “Dünyaya anlam ve derinlik katan kadınlar için onur ve gurur günüdür bugün. Haklarımızın bize bahşedilerek Türk kadınına verdiği değerle özgürce yaşamamızı sağlayan ulu önderimiz yüce atamızı minnet, şükran, sevgi ve saygıyla anıyoruz. Unutmayalım ki irtica ve gericilik ilk önce kadını hedef alır. Kadını dışlayan ve aşağılan bir düzen çökmeye mahkûmdur.1857 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bir tekstil fabrikasında 129 kadın işçinin hayatını kaybetmesi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü anarken ülkemizde 2019 yılında 474, 2020 yılında 300 kadın öldürülmüştür. Ülkemizde ve dünyada kadınlara yapılan her türlü vahşeti şiddetle kınıyoruz.”

AYDINLIK YARINLAR DİLİYORUM

Albayraktar; “Ergene Belediyesi Kültür ve Sanat Derneği olarak çalışan üreten ve emekçi kadınlarımızın yaptığı projelerle kültürel sosyal ve ekonomik hayatın içindeki yerini var etmeye tüm gayretimizle çalışıyoruz. Derneğimiz adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum adalet, barış, sevgi dolu, şiddetin olmadığı bilinçli ve eğitimli haklarını cesurca savunan kadınlarımızın yüzünün daima güldüğü aydınlık yarınlar diliyorum” dedi. Konuşmanın ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve beraberindekiler resim sergisini gezerek karanfil bıraktı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıkurt:‘Kibar bir şekilde sitemde bulundum’Önceki Haber

Sarıkurt:‘Kibar bir şekilde sitemde bulu...

Başkan Yüksel Geleneği Devam EttirdiSonraki Haber

Başkan Yüksel Geleneği Devam Ettirdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar