282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5851
EURO34.9295
ALTIN2430.7

Keşan Belediyesi, seralarında bu yıl 640 bin çiçek üretti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keşan Belediyesi, seralarında bu yıl 640 bin çiçek üretti
Abone ol
Keşan Belediyesi, seralarında bu yıl 640 bin çiçek üretti

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bu yıl kendi seralarında 640 bin adet çiçek üretimi gerçekleştirdi.

Belediye seralarında yaz ve kış aralıksız olarak ürettikleri çiçekleri şehrin giriş ve çıkış noktalarına, parklara, orta refüjlere ekerek seyrine doyumsuz görüntüler oluşturduğunu belirten Park ve Bahçeler Birimi Sorumlusu Pelin Sençper Biçer, “Seralarımızda ürettiğimiz çiçeklerle değişik motif ve düzenlemelerle şehrimizin görsel zenginliğini artırıyoruz. Bu yıl seralarımızda 400 bin adedi yazlık, 240 bin adedi de kışlık çiçek olmak üzere 640 bin adet çiçek üretimi gerçekleştirdik” dedi.

Kışlık çiçek olarak, hercai ve menekşe, yazlık çiçek olarak da; kadife, ateş çiçeği, ipek çiçeği, medine düğmesi, vapur dumanı, Çin karanfili, yıldız çiçeği, zinya çiçekleri yetiştirdiklerini belirten Biçer, birimde çalışan herkesin aynı çocuk yetiştirir gibi özen, sabır ve sevgiyle çiçek yetiştirdiğini ve bunlarla şehri ilmek ilmek dokuduğunu kaydetti. Keşanlı vatandaşlara görsel açıdan zengin ve yeşili bol bir şehir oluşturma hedefiyle çalıştıklarını kaydeden Pelin Sençper Biçer, üretimden gelen güçlerini kullanarak yılda yaklaşık 2,5 milyon lira tasarruf sağladıklarını kaydetti.  Biçer, amaçlarının Keşan’daki vatandaşlarına daha az maliyetle daha fazla hizmet verebilmek, güzellikler sunabilmek olduğunu kaydetti.

Pelin Sençper Biçer, “Keşan’ımızın görünüşüyle hem hemşehrilerimizin hem de şehre gelen misafirlerimizin içi açılsın diyerek şehrimizin her noktasında peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Kullandığımız çiçekleri eğer dışarıdan almaya kalksak yıllık çok büyük meblağlar ödememiz gerekiyor. Ama biz kendi üretimimizle yılda yaklaşık 2,5 milyon lira tasarruf ediyoruz. Buraya harcayacağımız miktar, belediyenin farklı çalışmalarında kullanılarak vatandaşımıza hizmet olarak sunuluyor” diye konuştu.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyete ifade vermeye gitti, arandığı belirlenince tutuklandıÖnceki Haber

Emniyete ifade vermeye gitti, arandığı b...

Hırsızlık için girdiği evin sahibini yaralayan şüpheli yakalandıSonraki Haber

Hırsızlık için girdiği evin sahibini yar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar