282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3826
EURO35.0782
ALTIN2326.3

Keşan’da 104 noktaya ‘tekstil geri dönüşüm kumbarası’ yerleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keşan’da 104 noktaya ‘tekstil geri dönüşüm kumbarası’ yerleştirildi
Abone ol
Keşan’da 104 noktaya ‘tekstil geri dönüşüm kumbarası’ yerleştirildi

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’de, Keşan Belediyesi, ilçe merkezine 82, mücavir alanlara 22 olmak üzere toplamda 104 noktaya ‘Tekstil geri dönüşüm kumbarası’ yerleştirdi. Tekstil geri dönüşüm kumbaraları ile her yıl en az 1 temalı park yapılması planlanıyor.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kıyafet, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının geri dönüşümü için yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Tekstil geri dönüşüm kumbaraları ile her yıl 1 temalı park kazandıracağız! Söz konusu çalışma ile hem çevreyi koruduklarını hem de çocuklara yeni yaşam alanlarını ürettiklerini dile getirerek, dedi. Atacağınız her ürün vatandaşlarımıza hizmet olarak geri dönecek! Kullanılmış giysi, ayakkabı, çanta, oyuncak, tüm tekstil ürünleri 0 atık projemiz kapsamında burada toplanacak. Tekstil ve kullanılmayan eşyalar şehrimize temalı parklar ve semt sahaları olarak geri dönecek. Keşan içinde 82, mücavir alanlarımızda 22 olmak üzere toplamda 104 geri dönüşüm noktasından kumbaralarımıza ulaşabilirsiniz. Örnek projeler ile Keşan’ımızı buluşturmaya devam ediyoruz.” dedi.

‘ÜZERİNİZE OLMAYAN, ESKİYEN KIYAFETLERİNİZİ ÇÖPE ATMAYIN’

Helvacıoğlu, vatandaşların üzerine olmayan, eskiyen kıyafetlerini ve ayakkabılarını çöpe atmaması gerektiğini ifade ederek, “Artık ikinci el kıyafetler için de kumbaralarımız var. Projemizin hayata geçmesiyle, gardıropların bir köşesinde kalmış kullanılamayan giysi ve tekstil ürünleri geri dönüşüm merkezine gönderilecektir. Vatandaşlarımızın kumbaralarımıza bırakacakları mont, kazak, pantolon, ayakkabı gibi eşyalarla ile ekonomik katkıda bulunacaklar. Vatandaşlarımızdan ricamız kumbaralarının içerisine elektronik eşya, ıslak giysi, kitap, yanıcı madde ve evsel atık atmamalarıdır” diye konuştu.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trakya için ’kuvvetli yağış’ uyarısıÖnceki Haber

Trakya için ’kuvvetli yağış’ uyarısı

Takla atan otomobilin sürücüsü yaralandıSonraki Haber

Takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar