282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5032
EURO34.8328
ALTIN2485.8

Keşan’da, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keşan’da, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
Abone ol
Keşan’da, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-24 Kasım Öğretmenler Günü, Edirne’nin Keşan ilçesinde düzenlenen tören ve programla kutlandı.

Tören, Cumhuriyet Meydanı’nda bulun Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve Keşan Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi. Törene, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende, Belediye Başkanı Helvacıoğlu, öğretmenlere karanfil dağıttı.

SELİM SESLER KONFERANS SALONU’NDAKİ PROGRAM

Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’ndaki program ise Yekta Baydar Ortaokulu Türkçe Öğretmenleri Tuğçe Büyükvarlık ve Serkan Yıldırım sunumunda gerçekleştirildi. Programa, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan program, göreve yeni başlayan öğretmenler adına Gazi Özel Eğitim Uygulama Okulu Özel Eğitim Öğretmeni Melike Başkaya’nın konuşmasıyla sürdü.

‘ÖĞRETMENLİK ASLINDA BİR SANATTIR’

Melike Başkaya, öğretmenliğin meslek olmanın ötesinde bir yaşam tarzı olduğunu belirterek, “Hayatını okula, öğrenciye adamaktır. Mutluluğu öğrencinin başarısı, mutsuzluğu ise öğrencinin üzüntüsü olmalıdır. Öğretmen model olmaktır. Attığı her adımda ‘ben öğretmenim’ diyerek topluma örnek davranış sergilemektir. Öğretmenlik aslında bir sanattır ve bu sanatın adı topluma yön verme sanatıdır. Bunun yanında öğretmenler sorun değil çözümün parçası olur, dolayısıyla tecrübeli öğretmenler bizim gibi yeni öğretmenlere davranışlarıyla, tecrübeleriyle yol gösterici olurlar” dedi.

’ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ, HER ŞEYDEN ÖNCE İDEAL, GAYE VE HİZMET MESLEĞİDİR’

Emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Orhaniye İlk ve Ortaokulu’ndan emekli okul müdürü Hüseyin Yavaş ise öğretmenliğin insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz eseri olduğunu dile getirerek, “Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine, bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir öğretmen. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız ki kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, insanı insan yapanın eğitim olduğunu belirterek, “Eğitim ve öğretimin en güzel, en düzenli şeklini okullarda yürüten, bir ulusu yetiştiren, konuşmayı daha yeni yeni öğrenen çocuklara düşünmeyi, yazmayı, okumayı, iyiyi ve güzeli öğreten kıymetli öğretmenlerimizdir. Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün ‘Başöğretmenliği’ kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Günü, öğretmenlerimiz ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygının doruk noktasına ulaştığı bir gündür. Bu özel güne anlam ve önemi açısından bakıldığında öğretmene gösterilen saygının aslında topluma verilen değerin bir göstergesi olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır” diye konuştu.   

Daha sonra ise adaylığı kalkmış öğretmenler Cansu Ayar, Caner Aksakal, F. Ceren Gümüşmaden, Rabia Suda, Elif İnalpulat, Elif Çetin ve Yusuf Ege meslek yemini etti. Ardından emekli olan öğretmenlere Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz tarafından hizmet şeref belgeleri verildi. Program, Yekta Baydar Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan öğretmen oratoryosu ve müzik dinletisi ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEMEK KURSLARINA VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİÖnceki Haber

TEMEK KURSLARINA VATANDAŞLARDAN YOĞUN İL...

Sağlık müdüründen Turkovac aşısı için ’gönüllülük’ çağrısıSonraki Haber

Sağlık müdüründen Turkovac aşısı için ’g...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar