282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Keşan’da istihdama yönelik sanayi tipi dikiş kursu açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keşan’da istihdama yönelik sanayi tipi dikiş kursu açıldı
Abone ol
Keşan’da istihdama yönelik sanayi tipi dikiş kursu açıldı

-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde belediye, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde sanayi tipi dikiş kursu açıldı.

Konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasına, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz,  Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eylem Tanrıverdi, Keşan Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Doğru ile kursiyerler katıldı.

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, hizmet üretmenin yanında sosyal yönde de çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “İstihdam altyapısı noktasında da kurumlar işbirliği yaparak Keşan’ın önünü açacak etkinlikler ve faaliyetler yapıyoruz. Özellikle kadınlarımız başta olmak üzere İŞKUR Hizmet Noktamızın, belediyemizin, Ticaret ve Sanayi Odamızın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün vasıtasıyla bir istihdam, eğitim seferberliği başlattık. Yaklaşık 1 ay önce tekstil firmalarımız ile bir araya gelmiştik. Sayın kaymakamımızın başkanlığında, o toplantıda çıkan sonuçta tekstil firmalarımızın eleman ihtiyacı olduğunu görünce biz de çalışmalara başladık. Ticaret ve Sanayi Odamız da kendi üyelerinin ihtiyaçlarını tespit etti. İstihdam noktasında işi olmayan kişilere eğitim destek vermek üzere bir araya geldik. İstihdam destekli bu etkinlik 80 saat sürecek. 2 hafta sürecek bu eğitim, iş garantisini ortaya koyuyor. Sanayi tipi makinalarla eğitim vererek, fabrikalardaki istihdam açığını kapatmak istiyoruz. Kursa katılacak vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmede memleketin sorunu işsizlik değil mesleksizlik olduğunu söyledik. Keşan’da tüm kurumlar istihdam noktasında vatandaşlarımızın meslek sahibi olmaları için seferber olmuş durumdayız” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ise “Bundan 1 ay önceki toplantıda tekstil sektörü bizden talepte bulundu. Bizlerin amacı buraya gelip başarılı olan kursiyerlerimizin işe başlamaları ve daha verimli bir şekilde çalışmalarıdır. Şu ana kadar 171 kişi bize müracaatta bulundu. Bugün 80 saatlik hızlandırılmış makine üzerine bir kurs açtık. 29 kursiyerimiz burada başarılı olmaları halinde işe başlayacaklar. Bunun gibi buna benzer yapılan çalışmalar var. Bu Keşan’da bir ilk” diye konuştu.  

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ise önemli bir kursu başlatmış olduklarını ifade ederek “Oda olarak üyelerimizi dinleyip, üyelerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacı açısından önemli bir adım attık. Kursiyerlere nitelik kazandırıp ondan sonra iş başı yaptıracağız. Hem üyelerimizin işçi açığını gidermiş olacağız hem de bölge insanımızın iş bulmasını sağlayacağız. Türkiye’deki en önemli problemlerden biri işçi ile iş vereni buluşturmaktır. Onu da bu sayede aşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. 29 kursiyerin katıldığı kursun 80 saat süreceği bildirildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’da 870 litre sahte şarap ele geçirildiÖnceki Haber

Tekirdağ’da 870 litre sahte şarap ele ge...

Edirne’de sis etkili oldu; görüş mesafesi 30 metreye düştüSonraki Haber

Edirne’de sis etkili oldu; görüş mesafes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar