282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Keşan’da itfaiye teşkilatının 308’inci kuruluş yıl dönümü kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keşan’da itfaiye teşkilatının 308’inci kuruluş yıl dönümü kutlandı
Abone ol
Keşan’da itfaiye teşkilatının 308’inci kuruluş yıl dönümü kutlandı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün organizasyonunda, İtfaiye Teşkilatı’nın 308’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hasan Boz, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Çam, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, belediye meclisi üyeleri, birim amirleri, muhtarlar ile itfaiye personeli katıldı.

Törende ilk olarak Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Gökhan Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu ve ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

‘TÜM CANLILARIN, CAN DOSTLARI VE KAHRAMANLARIYIZ’

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Gökhan Yılmaz, itfaiye personellerinin birer kahraman olduğunu belirterek, “Kimi zaman trafik kazası sonucunda sıkıştığımız araçlarımızda, kimi zaman ev yangınları sonucunda mahsur kaldığımız evlerimizin içerisinde ve balkonlarında, kimi zaman orman yangınlarında ağaçların arasında veya orman köylerimizde, yangınlardan zarar görmemek için umutla ama çaresizce yardım bekleyen tüm canlıların, can dostları ve kahramanlarıyız. Bu nedenledir ki hayatın içinde maddi ve manevi sorumluluğu çok büyük olan görevlerden biri kuşkusuz ki itfaiyeciliktir. Muhtelif yangın ve kazalarda can ve mal kaybını korumaya yönelik görev yapan itfaiyeciler, diğer yandan da kendi canlarını hiç düşünmeden riske atmaktadır. 300 yılı aşkın bir süredir var olan itfaiye teşkilatında görevi başında şehit olan tüm kahraman itfaiye personelini rahmet ve minnetle anıyor, bu kutsal görevi icra ederek emekli olmuş itfaiye personeline şükranlarımı sunuyorum. Başta Keşan Belediyemizin itfaiye mensupları olmak üzere bu hayati sorumluluğu yüksek görevi üstlenen tüm itfaiye personeline görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

‘İTFAİYECİLERİMİZİN ŞARTLARINI EN İYİ DURUMA GETİRMEYİ ÖNCELİKLİ GÖREV EDİNDİK’

Belediye Başkanı Helvacıoğlu ise itfaiye teşkilatının 308’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle bir arada olduklarını belirterek, “İtfaiyecilerimiz halkımızın canı ve malı için üstün gayret gösteriyorlar. Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak sadece Keşan’a değil, bölgemize hizmet veriyoruz. Sabır, donanım, eğitim isteyen en zor mesleklerden biri itfaiyecilik. İtfaiye teşkilatımız sadece yangınlarda değil tüm doğal afetlerde hayati bir vazifeyi yerine getiriyor. Gözünü kırpmadan görevlerini en iyi şekilde yerine getiren itfaiyecilerimizin şartlarını en iyi duruma getirmeyi öncelikli görev edindik. Allah tüm itfaiyecilerimize kolaylıklar versin, kazasız belasız bu hizmetleri sürdürmeyi nasip etsin” diye konuştu. Törenin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YÖNETİLEMEYEN ŞEHİR ÇORLU!Önceki Haber

YÖNETİLEMEYEN ŞEHİR ÇORLU!

Çerkezköy’de hortum (2)Sonraki Haber

Çerkezköy’de hortum (2)

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar