282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4896
EURO34.5942
ALTIN2477.4

Keşan’da kedi ve köpek güzellik yarışması yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keşan’da kedi ve köpek güzellik yarışması yapıldı
Abone ol
Keşan’da kedi ve köpek güzellik yarışması yapıldı

Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde belediye tarafından gerçekleştirilen Trakya 2’nci Pet Fest kapsamında kedi ve köpek güzellik yarışması düzenlendi.

Keşan Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ndeki Pati Park’ta gerçekleştirilen yarışmaya sahipleriyle 10 köpek ve 10 kedi katıldı. Kedi ve köpekler burada oluşturulan podyumda sahipleriyle yürüdü. Güzellik yarışması kapsamında oluşturulan jüri de oylama yaptı. Yarışmaya çok sayıda hayvansever katıldı. Jürinin noter huzurundaki oylamasının ardından yarışmada dereceye giren kedi ve köpek sahiplerine plaket ve hayvanları için mama verildi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yaptığı konuşmada, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne kadar etkinliklerin süreceğini söyledi.

Hayvan dostu bir belediye olduklarını belirten Helvacıoğlu, ”Trakya’nın en büyük barınağındayız, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçmiş dönem belediye başkanı Mehmet Özcan ağabeyimiz başlattı, biz üzerine koyarak tesisi bitirdik, en güzelini yaptık” dedi.

Evcil hayvanlar için hazırladıkları Pet Park’ı da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hizmete açacaklarını ifade eden Helvacıoğlu, ”Keşan’ın sokaklarına bakın çok şey görürsünüz. 200’e yakın at arabasının yerini triportör aldı. Pandemiye rağmen 2 bin 560 can dostu rehabilite edildi. Kedi köpek sahiplenenlere bin 105 kulübe armağan ettik. Sokaktaki canlara 40 tona yakın mama dağıttık. TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’un da aralarında bulunduğu 230 hayvansevere can dostlarımızı sahiplendirdik. Sadece insanların değil tüm canlıların belediyesiyiz. Gökte uçan leyleğin de belediyesiyiz. Onlara da yardım ediyoruz, onlara da bakıyoruz. İnsanlığın ölçüsü insanı sevmek kadar, doğayı ve hayvanları sevmektir” diye konuştu.

Öte yandan, etkinlik sırasında podyuma inen ve uçmaktan yorulduğu tahmin edilen bir leyleğe görevlilerce yiyecek ve su verildi.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kapıkule’de göçmenlerin TIR’lara kaçak binişlerine ’dikenli tel’ engeliÖnceki Haber

Kapıkule’de göçmenlerin TIR’lara kaçak b...

Kazaya müdahale eden jandarma ekibine otomobil çarptı: 1 şehit, 1 yaralıSonraki Haber

Kazaya müdahale eden jandarma ekibine ot...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar