282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Keşan’da yeni adli yıl, törenle başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keşan’da yeni adli yıl, törenle başladı
Abone ol
Keşan’da yeni adli yıl, törenle başladı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne), (DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde yeni adli yılın başlaması nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Saat 12.30’da başlayan törene, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sesli, Edirne Barosu Keşan Temsilcisi Avukat Deniz Kalfa Günay ve avukatlar katıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Törende konuşan Edirne Barosu Keşan Temsilcisi avukat Deniz Kalfa Günay, Edirne Barosu adına herkesi saygıyla selamladığını belirterek, “2022 yılı adli yıl açılış törenine hoş geldiniz. Bugün, Türkiye Barolar Birliği ve 81 il baro başkanının birlikte düzenlediği ve altına imza attığı, kamuoyu ile de paylaşılan yargının ve mesleğimizin sorunlarına ilişkin düzenlenmiş olan metni aynen tekrarlıyorum, bu sorunlar hepimizin malumu. Ancak, ben bu bildiride dile getirilen sorunlar dışında bir başka konuya değinmek istiyorum. Hepimizin, tüm toplumun, en ağır koşullarda yaşadığı ekonomik ve sosyal problemlerin en temel kaynağının hukuk devletinden ve adaletten uzaklaşmaktan kaynaklandığını, çözümünün ise hukuk devletinin tüm kurumlarıyla birlikte tesisinde ve adalette olduğunu düşünüyorum. Liyakat kavramının çok önemli olduğu, her meslek grubunda liyakatlı kişilerin göreve getirilmesinin şart olduğu, aksi halde sonuçların toplumsal felaketlere yol açacağı, onarılması uzun yıllar alacak zararlar doğuracağı ortadadır. Liyakat kavramı aynı zamanda bizlerin de hangi meslek grubunda olursak olalım, mesleğimize layık olmamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Hangi meslekten olursak olalım, mesleğimize ve işimize layık olmamız, buna uygun davranışlar sergilememiz gerekmektedir. Bu durum, bizlerin özellikle yargı mensuplarının borcudur” dedi.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de az sayıda balığın geldiği tezgahlardaki fiyatlar yüksek bulunduÖnceki Haber

Edirne’de az sayıda balığın geldiği tezg...

Halı saha maçında kurusıkı tabancayla ateş açtıSonraki Haber

Halı saha maçında kurusıkı tabancayla at...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar