282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5767
EURO34.9159
ALTIN2439.5

Kırklareli Valiliği, akaryakıt istasyonlarından açıktan yakıt alınmasını yasakladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırklareli Valiliği, akaryakıt istasyonlarından açıktan yakıt alınmasını yasakladı
Abone ol
Kırklareli Valiliği, akaryakıt istasyonlarından açıktan yakıt alınmasını yasakladı

KIRKLARELİ Valiliği, il genelinde akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt alınmasına karşı bazı tedbirler getirdi.

Terörle mücadele kapsamında alınan tedbirlere göre il genelinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarından açıkta akaryakıt satışı yasaklandı. Bidon, şişe gibi kaplar ile jeneratör, ağaç kesme, çim biçme makineleri gibi araçlara yakıt alım ve satışına düzenleme getirildi. Valilik kararında şöyle denildi:

“Ülkemizin terörle mücadelede çok hassas bir dönemden geçtiği devletimizin tüm unsurları ile birlikte bu süreci başarı ile yönetmekle birlikte yaşanılan terör nitelikli eylemlerde huzur ortamını bozmak amacıyla molotof bombası atmak, araç yakmak, orman yakmak gibi girişimlerde bidon, şişe ve çeşitli kaplarda benzin, mazot, gaz vb. yanıcı madde tedariki yapılmaya çalışıldığı anlaşılmıştır. Bu hususta akaryakıt istasyonlarında bidon, şişe ve benzeri kaplarla yanıcı maddelerin satışını engelleyici yasal bir düzenleme bulunmadığı için ilimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarından bahsi geçen kapsamda açıkta akaryakıt satışına denetim getirilmesi amaçlanmıştır.”

Karara göre, zorunlu hallerde bidon, şişe gibi kaplarla yakıt almak isteyen kişiler en yakın kolluk kuvvetine müracaat ederek ‘Açıktan akaryakıt alım izin formu’ dolduracak, form alınmadan akaryakıt alım ve satımı yapılamayacak.

Çiftçilik ve hayvancılık yapanlar, orman işçileri kullandıkları ekipmanlardan dolayı sürekli açıkta akaryakıt alma ihtiyacı olduğunda kayıtlı oldukları kurumu belgeleyen kimlik kartı, faaliyet izni gibi belgelerle akaryakıt alabilecek.

Doldurulan formlar 31 Aralık 2021 tarihine kadar geçerli olacak

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SEVGİ BOHÇASI GELENEĞİ DEVAM EDİYOR!Önceki Haber

SEVGİ BOHÇASI GELENEĞİ DEVAM EDİYOR!

Keşan’da ‘kasten öldürme’ suçundan yakalanan şüpheli tutuklandıSonraki Haber

Keşan’da ‘kasten öldürme’ suçundan yakal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar