282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.496
EURO34.8571
ALTIN2441.6

Kırklareli’de ’Batı mısır kök kurdu’ ile mücadeye sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırklareli’de ’Batı mısır kök kurdu’ ile mücadeye sürüyor
Abone ol
Kırklareli’de ’Batı mısır kök kurdu’ ile mücadeye sürüyor

(DHA) - Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, mısır tarlalarında görülen Batı mısır kök kurdu zararlısına karşı mücadelenin sürdüğünü söyledi.


Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada. Batı mısır kök kurdu olarak bilinen zararlının, özellikle mısır ve diğer tahıl ürünlerinde büyük hasara neden olabileceği belirtildi. Açıklamada, ”Bu zararlı, larvalarının tahıl ürünlerine zarar verme yeteneği nedeniyle ciddi bir tarım zararlısı. olan larvalar genellikle bitkinin gövdesine tüneller açarak ve bu durum mahsul veriminin düşmesine veya bitkinin tamamen ölmesine neden olabiliyor. Birçok bölgede zararlıların popülasyonunu kontrol etmek için kimyasal böcek ilaçları ve biyolojik kontrol yöntemleri kullanılıyor. Son yıllarda, bu zararlı türün, özellikle Afrika ve Asya’da, yerel tarım toplulukları üzerinde büyük bir etkisi oldu.Uluslararası araştırmacılar ve politika yapıcılar bu konuyu ciddi bir gıda güvenliği sorunu olarak ele alıyorlar” denildi.

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, teknik personelin sahada yaptığı çalışmalarla üreticilere gerekli uyarıları yaptığını ve üreticilerin bu konuya karşı hassasiyetle yaklaşmasının, çözüm için sevindirici olduğunu belirtti. Aksoy, ”Kırklareli’nde görülen Batı mısır kök kurdu zararlısı için, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 31.08.2023 tarihine kadar kullanılmak üzere geçici kullanım izni uygun görülerek, Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı’ nda yayınlandı. Batı mısır kök kurdu zararlısının ve böceğin popülasyon yoğunluğu görüldüğü tarlaların ilaçlamasını tavsiye ediyoruz” dedi. (DHA)

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Keşan’da ‘At Arabaları Triportöre Dönüşüyor’ projesi, Türkiye birinciliği getirdiÖnceki Haber

Keşan’da ‘At Arabaları Triportöre Dönüşü...

Edirne’de 2 köy, merkeze beton yolla bağlanacakSonraki Haber

Edirne’de 2 köy, merkeze beton yolla bağ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar