282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Kırklareli’nin kurtuluş gününe kadınlar damga vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırklareli’nin kurtuluş gününe kadınlar damga vurdu
Abone ol
Kırklareli’nin kurtuluş gününe kadınlar damga vurdu

 

KIRKLARELİ’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende kendilerini   ’Cumhuriyet kadınları’ olarak tanıtan ve o döneme ait giydikleri kıyafetle alandan geçen 40 kişilik kadın grubu büyük beğeni topladı.

Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Törene Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli  Milletvekili Selahattin Mimsolmaz, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, katıldı. Şehitlerin mezarlarının ziyaretinin ardından Atatürk anıtı önünde saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından askerler tarafından havaya saygı atışı yapıldı.Daha sonra kutlama  törenleri Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda devam etti. Bir grup öğrenci, Vali Bilgin, Albay Tahir Savran ve Başkan  Kesimoğlu’na Atatürk portresi hediye etti.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ”10 Kasım’ın anlamı bizim için çok büyük. 83 yıldan bu yana her 10 Kasım’da içimiz daralıyor. Bize bu vatanı emanet eden Mustafa Kemal’in sonsuzluğa yürüdüğü gündür 10 Kasım. Biz de her 10 Kasım’da 83 yıl boyunca kurtuluş bayramımızı kutladık büyük coşkuyla. Bize bu güzel vatanı armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bugün burada şükranla minnetle yad etmek istiyoruz. Yüksek hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz”dedi. Öğrencilerin günün anlam ve önemi ile ilgili şiirleri okumasından sonra  halk oyunları gösterileri sunuldu.


Kentte büyük bir coşku içerisinde gerçekleşen kutlamalarda, geçit töreni ise  renkli görüntülere sahne oldu. Halk oyunları gösterisi sonrası, öğrencilerin ve çeşitli STK’ların geçişinin ardından, kendilerini ’Cumhuriyet Kadınları’ olarak tanıtan kadınlar, giydiği benzer kıyafetleri giyerek geçiş yaptı. Kadınların giydiği şık kıyafetler ile o dönemi canlandırmaları vatandaş tarafından büyük beğeni topladı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de 18 kilo eroin ele geçirildi; 2 gözaltıÖnceki Haber

Edirne’de 18 kilo eroin ele geçirildi; 2...

Ata'mızı Sevgi ve Özlemle Andık!Sonraki Haber

Ata'mızı Sevgi ve Özlemle Andık!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar