282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5986
EURO35.0574
ALTIN2429.0

KUMBAĞ-BARBAROS İLE MALKARA YOLU BAĞLANTI YOLUNUN TAMAMLANMASI İÇİN ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KUMBAĞ-BARBAROS İLE MALKARA YOLU BAĞLANTI YOLUNUN TAMAMLANMASI İÇİN ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Barbaros-Altınova mahallelerimiz ile Malkara Yolu arasındaki bağlantı yolunun yapımı için 2014 yılında 15 milyon TL ödeme yaptığımız Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün, çalışmalarını tamamlamaması nedeniyle ilgili kurumun yanı sıra iktidar partisinin Tekirdağ milletvekilleri; TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’a, Sayın Mustafa Yel’e, Sayın Çiğdem Koncagül’e ve yine AKP Tekirdağ il ve ilçe başkanlarına projenin bitirilmesi için çağrıda bulunmuştuk.

Tekirdağ halkının yüksek menfaatini gözeterek çağrıda bulunmamızın üzerinden geçen 5 aylık süre içerisinde (Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Mustafa Yel’in Ağustos 2021’de yol yapım çalışmalarının Ağustos 2021’de bitirileceğini açıklamış olmasına rağmen) söz konusu yolda hiçbir çalışma yapılmamış olması nedeniyle çağrımızı yineleme zorunluluğu doğmuştur.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizce 15 milyon TL; Süleymanpaşa Belediyemiz tarafından 5 milyon TL olmak üzere toplam 20 milyon TL (2021 yılındaki değeriyle yaklaşık 85 milyon TL) ödendiği ve aradan 7 yıl gibi uzun bir süre geçtiği halde yol tamamlanmamış ve proje sürüncemede bırakılmıştır.

Bulunduğu bölgede ulaşım konforunu ve trafik güvenliğini arttıracak olan proje, yapım maliyeti Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından karşılanmış olmasına rağmen tamamlanmamış ve bu şekilde hem Tekirdağ halkı hem de bölgemizde faaliyet gösteren firmalar cezalandırılmıştır. Yolun tamamlanmaması bölge ve ülke ekonomisi açısından da bir kayıptır.

Açıklamış olduğumuz sebeplerden dolayı Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne, iktidar partisinin Tekirdağ milletvekilleri TBMM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop’a, Sayın Mustafa Yel’e, Sayın Çiğdem Koncagül’e, AKP Tekirdağ il ve ilçe başkanlarına, Barbaros-Altınova mahallelerimiz ile Malkara Yolu arasındaki bağlantı yolunun tamamlanmasının sağlanması için çağrımı tekrarlıyorum:

“YA 2014 YILINDA TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK VERDİĞİMİZ DESTEĞİ YASAL FAİZİ İLE BİRLİKTE İADE EDİN, YA DA YOLU TAMAMLAYIN.”

Konunun takipçisi olduğumuzu ve Tekirdağ halkının menfaatlerini savunmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim.

 

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Enez sahili açıklarında 2 hortum oluştuÖnceki Haber

Enez sahili açıklarında 2 hortum oluştu

Hobi Bahçeleri İçin Başvurular BaşladıSonraki Haber

Hobi Bahçeleri İçin Başvurular Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar