282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2687
EURO34.6834
ALTIN2405.4

KURBANLAR SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE KESİLMESİ, DİNİ KURALLARA UYGUN OLARAK KESİLMELİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KURBANLAR SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE KESİLMESİ, DİNİ KURALLARA UYGUN OLARAK KESİLMELİ
Abone ol
Çorlu İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek kurban kesecek vatandaşları bilgilendirdi.

Kurban Bayramına az bir süre kala Çorlu İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, basın mensupları ile bir araya gelerek kurban kesecek vatandaşlara bilgilendirmede bulundu. Haliloğlu, “Kurbanlar sağlıklı bir şekilde kesilmesi, dini kurallara uygun olarak kesilmeli. Kaymakamlık başkanlığında Belediye, Müftülük, İlçe Sağlık ve Tarım Müdürlüğü bünyesinde komisyon oluşturuldu. İlçemizde de Kaymakam Cafer Sarılı Başkanlığında komisyonumuz toplandı ve kurbanların nerede kesilip satılacağı konusunda belirlemeler yapıldı. Belirlenen kesim ve satış yerlerine yetki verildi ve denetimler yapıldı. Kurduğumuz ekip tarafından da bu yerlerin denetimleri yapılıyor. Buna uymayanlara da kabahatler kanunu çerçevesinde cezai işlemler uygulanacak. Başta Türkiye Diyanet Vakfı olmak üzere çeşitli vakıf ve dernekler de vekalet üzerinden bağış alabiliyorlar. 149 ülkede bu yıl Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurban kesilecek. Yurtiçi 2250 TL, yurtdışında da 1800 TL olarak belirlendi.”dedi.

CAMİ SAYIMIZ AZ!

Çorlu’da cami sayıları hakkında bilgiler veren Haliloğlu, “Çorlu’muz 55 ilden büyük ve hızla gelişen bir ilçe. Ne yazık ki ilçemizde cami sayımız az. Çorlu’muzda 5 bin kişiye bir cami düşüyor. İlçemizde 56 cami bulunuyor. 21 Kuran kursumuz var ve Trakya genelinde öğrenci bakımında iyi durumdayız. Yeni cami alanlarımız var, ihtiyaç dahilinde olan yerlere Kuran kursu açıyoruz ama camimiz az. Hatip Mahallesinde camimiz yok. Bize bağışlaması gerekmez ama 5-10 yıllığına kullanım hakkı vermek isteyen bağışçılarımıza sesleniyoruz. Bir mescid bile olsa Hatip Mahallesi ile Çorlu Park’ın olduğu bölgenin cami ihtiyacı var.”diye konuştu.

KURAN KURSLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ!

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılının sona ermesi ile birlikte ilçe genelindeki yaz Kuran kursları hakkında bilgiler veren Haliloğlu, “Yaz Kuran kurslarımızda bu yıl 4-22 yaş arasına kadar hizmetlerimiz var. Bugün itibari ile 4 bin öğrenci sayısını aştı. 63 camimizde 50 sınıfta 121 görevlimiz kurslarda hizmet veriyor. 4-6 yaş grubunda öğrencilerimiz var Milli Eğitim Müdürlüğünün Anaokulu gibi eğitimler veriliyor.”ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yoksulluğun ve Hayat Pahalılığının Çözümü Seçim Sandığıdır”Önceki Haber

Yoksulluğun ve Hayat Pahalılığının Çözüm...

GÖNLÜMÜZDEKİ YANGIN SUSMAYACAK !Sonraki Haber

GÖNLÜMÜZDEKİ YANGIN SUSMAYACAK !

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar